NUK 18+helg

NUK arrangerer flere 18+ helger i løpet av året som et tilbud for katolske unge voksne og studenter som fortsatt ønsker å møtes for sosiale og lærerike helger, og for å treffe både kjente og nye fjes i ulike byer rundt om i landet.

Denne vinteren fikk vi æren av å arrangere en helg her i Stavanger med leirsjef Julie-Helen Sandbrekken, som også er leder for Stavanger Unge Voksne, i spissen. Med seg hadde hun et lite lederteam fra Stavanger, ungdomsprest  p. Andreas Rupprecht, og diakon Josef. Til sammen var vi 27 unge voksne fra Bergen, Kristiansand, Oslo og Stavanger som møttes på Ølberg på Sola fredag kveld – hvor det ble messe, god middag, dessert, bli-godt-kjent-rebusløp og aftenbønn, altså en veldig god start!

18+ Helg Stavanger

 

Temaet for helgen var «I verden, men ikke av verden», og den ble innledet med et foredrag av Øyvind V. Evenstad som er filosofistudent og medlem av NUKs Arbeidsutvalg. Senere fikk alle diskutere i selvvalgte grupper med gitte temaer som: kall, tro og vitenskap, livsvalg, åndelighet, seksualitet, anti-katolisisme m.m. Mye viktig, interessant og lærerikt ble utvekslet blant gruppene ettersom diskusjonen ble gjort i plenum.

Under den forfriskende delen av programmet, fikk deltakerne muligheten til å oppleve den fine kystlinjen og naturen Nord-Jæren har å by på. Det ble en lang spasertur langs Hellestøstranden, og vi snudde ikke før vi nådde kommunegrensen og Klepp.

18+ Helg Stavanger

 

Tilbake på Ølbergtunet lørdag kveld var det igjen duket opp for messe, og sakramentsandakt. Det ble som alltid fin stemning med levende lys, røkelse, sang og bønn i det hjemmelagde kapellet i lokalets «vinterhage». I mellom dette ble det servert enda et godt måltid etterfulgt av en litt tidlig fastelavnsfeiring og fastelavnsboller. Lederteamet greide å sette sammen en hjemmelaget Beat4Beat konkurranse som falt i god smak hos alle. Alt ble toppet med allsang og veldig god stemning utover kvelden.

Søndag formiddag ble det feiret messe i St.Svithun, lunsj under kirkekaffen, og mange ble igjen utover ettermiddagen for å utforske Stavanger sentrum.

18+ Helg Bilde 7 Utover Stavanger

 

Skrevet av: Katherine Esquivel
Bilde:  Josef Ottersen (Amaléo)

 

Relevante nyheter