Felles bilde

Juniorleir 2018

Sommeren er ofte på toppen av favorittårstider til de fleste mennesker, og jeg begynner å forstå hvorfor. Det finnes mange grunner som kan få en til å glede seg til sommeren. Måtte det være ferie, familiebesøk, hytte, bursdag, sommerjobb eller for eksempel leir. Det siste er vel noe som traff meg best i år. Minner fra årets Juniorleir er noe jeg vil alltid assosiere sommeren med, og jeg vil gjerne fortelle dere litt mer om hvorfor.

 

Først og fremst, så vil jeg svare på et kort, men viktig spørsmål. Hva er juniorleir? Vel, hvis dere har vært med på NUK-barneleir, så har kanskje en ide eller forestilling om hvordan det fungerer, hvis dere derimot er nye til NUK og leir, så vil jeg gjerne anbefale dere å dra på leir på det sterkeste. Juniorleir er for unge-voksne fra 12-14 år. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med nye mennesker, skaffe nye venner og få oppleve et fellesskap. Det er også en fantastisk mulighet til å få et nærmere innblikk på det hellige samfunn som vi alle er del av.

 

Juniorleir 2018 2

 

Tema for juniorleir var messen. Via fire unike temamøter gikk vi litt mer i «dybden». Vi lærte deltakerne om det som ligger i messen, og hva som er poenget med de forskjellige handlinger som vi får oppleve hver søndag. I en av bearbeidingsøktene lagde alle grupper et skuespill basert på forskjellige historier fra bibelen. Mange spørsmål fra deltakerne ble besvart takket være p.Andreas Rupprecht og hans «pater prater» øktene.

 

Juniorleir 2018 1

 

Uka var full med morsomme og spennende aktiviteter. Hver dag på leir opplevde deltakerne noe nytt. Det tok ikke lang tid før vi gikk fra en haug med sjenerte og usikre barn på søndag, til en stor venneflokk som blæsta limbo på mandag. Vi må ikke glemme det heftige lag mot lag spille «rød og blå» i ute i skogen, og SUPRISE!-vannkrigen som ble planlagt av lederne i undercover-mode. Som avslutning på dagen, var ofte hit-sangen som «Lord I lift your name on hight» koret av deltakerne, og «Måne og sol» som varmet opp stemningen blant lederne.

 

Juniorleir 2018 3

 

Til sist, men ikke minst. Jeg tror at vi kan trygt si at alle deltakerne og lederne har fått noen virkelig gode minner fra denne leieren, og da de tenker på sommer 2018, så vil Juniorleir alltid snike seg blant tankene.

Sees neste år! 🙂


Skrevet av: Andrzej Warhatiuk

Bilde: Iselin Halvorsen

Relevante nyheter