Sommer OL

Barneleir 2018

Barneleir Øst hadde 20 spente ledere som ventet ved Akersveien lørdag formiddag. Lederne møtte 40 deltagere som de skulle tilbringe en hel uke sammen med på Mariaholm. Dette var veldig tydelig utover uken ettersom deltagerne sto opp kl. 5 hver morgen og ventet spent på dagens program.

Første dagen ble deltagerne møtt med mat og omvisning av leirstedet.  Deretter var det lette «bli-kjent» leker, rebusløp for både deltagere og ledere på programmet. Under hele uken hadde alle ansvar for å ta vare på hverandre, spesielt var dette fokus siden temaet for leiren var familie. Temaøkter, pater prater, katolske talenter og aktivitetsgrupper involverte rundt det katolske liv som en stor familie. Det var messe, messeforberedelser, aftenbønn og morgenbønn på programmet hver dag hele uken. Utenom ledernes leirprogram ble det også rom for fritid. Her ble gamle vennskap gjenforent og nye skapt.

 

Barneleir Øst 1

 

Deltagere ble bedt om å ta med seg kostyme for temafesten «tegneserier». Noen deltagere hadde gledet seg så mye til temafesten at det var det første antrekket de tok på seg mandag morgen. Lederne hadde litt vanskeligheter med å få enkelte deltagere til å skifte til fritidsklær, men med gode avtaler med ledere kom de tilslutt frem til en enighet. Når kvelden nærmet seg fikk de endelig lov til å ta på seg kostymet sitt og være sin favoritt tegneserie. Noen var kledd ut som «minion», og andre var superhelter. Det ble utført en del konkurranser og leker.

 

Barneleir Øst 2018 5

 

På onsdag var det enda en dag med fullt program. Hovedfokuset for denne dagen var tivoli. Her fikk deltagere mulighet til å ta del i aktiviteter i deres tempo. Ansiktsmaling og blikkbokskasting var den kuleste stasjonen.

 

Barneleir Øst 2

 

Med tilgang på mel, bøtter og vann var det ikke noe annet valg enn å starte mel og vannkrig.

 

Vannkrig

 

Vannkrig 2

 

Selv om leiren hadde mange gøyale aktiviteter, var det et budskap som gikk gjennom leiren «Familie er ikke bare gjennom blod, men også gjennom tro.».

 

Skrevet av: Vivian Jensen

Bilde: Vu Vuong

 

Relevante nyheter