Min reise til Uganda

Det hele startet med et møte og et ønske om å kunne hjelpe. Jeg fikk muligheten til å dra til et av landene der årets adventsaksjon går til, nemlig Uganda. Jeg har aldri vært i Afrika, derfor det å kunne dra dit var en mulighet som kom sjeldent. Da jeg ankom Gardermoen var jeg uviten av hva jeg skulle se og oppleve der, men en ting var klart for meg; denne reisen skulle hjelpe meg og forandre meg til det bedre. Målet og destinasjon var klar, det eneste som gjenstod var selve reisen.

 

En elefant i Uganda

 

Jeg ankom Uganda etter en lang flytur der vi mellomlandet i Tyrkia og Rwanda. Det første som slo meg var at været var kjøligere enn det jeg hadde forventet. Personen som ventet på oss var en hyggelig og oppegående mann med navn Godfrey, lite visste jeg at dette skulle være vår sjåfør for hele reisen. Etter par timer søvn på hotellet var det klart for høydepunktene for turen, nemlig intervjuene.

 

Tur til Uganda

 

Beskjeden om at jeg skulle være en reporter falt ikke helt i smak for meg. Hva visste vel jeg om journalistikk? Jeg tok denne utfordringen på strak arm og kastet meg ut i det. Jeg møtte alle slags personer fra forskjellige posisjoner og institusjoner, men felles faktoren for dem alle var at de hadde jenters og kvinners rettigheter i fokus. De alle jobbet på en eller annen måte for at kvinner og jenter skulle få bedre rettigheter og muligheten til et bedre og mer verdig liv. Jeg møte alt fra biskoper, prester og andre religiøse ledere til parlaments arbeidere til flyktninger. Hvert eneste intervju gjorde inntrykk. Hvert eneste møte med en ny person ga meg et nytt perspektiv av jenters og kvinners rolle i samfunnet og deres rettigheter. Det er helt klart at ikke alle har de samme mulighetene.

 

Martin intervjuer

 

Etter turen sitter jeg med uforglemmelige minner og et klart budskap til alle. Vi har det godt. Vi glemmer noen ganger at det vi har, er det noen andre som kjemper for å få. Det er ikke alltid vi setter pris på det vi allerede vi har. Vi må huske at det på den vide jord er det personer som ikke har det like bra som oss og som drømmer om alt det vi har. Gjennom Adventsaksjonen kan DU bidra til å skape en bedre hverdag for noen andre. Gjennom Adventsaksjonen kan du hjelpe noen andre. Årets Adventsaksjon går til å gi kvinner og jenter i Uganda og Den demokratiske Republikken Kongo et verdig liv. Vi alle fortjener et verdig liv. Et verdig liv er noe verdt å kjempe for. Det er verdt å kjempe for at noen andre skal få et verdig liv.

 

Martin på skolen

 

Opplæring for kvinner

 

Støtt årets Adventsaksjon!

Skrevet av: Martin Nguyen

Bilde: Foto: Caritas Norge/Alf Berg

Relevante nyheter