Lenjas siste dag

Minner fra Norge

Hei, jeg heter Lenja Bockermann, er 19 år og kommer fra Münster i Tyskland. Jeg kom hit til Norge som en frivillig for «Bonifatiuswerk der deutschen Katholiken» og jeg har allerede vært her siden september i fjor og jeg drar hjem nå i mars.

Mine arbeidsoppgaver har vært todelt. Først så har jeg vært med på å hjelpe til på menighetskontoret til St. Olav i Oslo, være hos NUK på kontoret, delta i barne- og ungdomskoret og en gang løpet av uken hjelper jeg også til på St. Sunniva skole i tysktimene. Ved siden av dette her jeg også deltatt i katekesen. Den andre delen av mine arbeidsoppgaver har vært på Sta. Katharinahjemmet hvor jeg også bor.

 

«Bonifatiuswerk» er en tysk organisasjon som støtter katolikker som er i minoritetssituasjon, slik som kirken i Norge. En del av deres arbeid er programmet «Praktikum im Norden», som sender unge voksne i Nord-Europa, for å bli kjent med og støtte den katolske kirken i et annet land, men også for å opprette en forbindelse. I motsetning til mine forventninger til en «liten» katolsk kirke her i Norge er mine erfaringer med et livlig, multikulturelt og innovativt sogn, og jeg er glad for å ha være en del av dette.

 

Lenja forteller om turen til Bergen

 

Tur til Bergen

I oktober tok jeg sammen med de andre frivillige og sr. Ane-Elisabet en tur til Bergen, for å utforske mer av landet, men også å besøke den katolske menigheten St. Paul i Bergen. Vi fikk innblikk i en vanlig skoledag ved de to katolske skolene i Bergen. Det som overrasket meg mest var de fine kunst og håndverksrommene og musikkrommet som St. Paul skole tilbyr til sine elever. Foruten å bli kjent med byen møtte vi søstrene i klosteret Marias Minde, og de andre «Bonifatiuswerk» -frivillige som er i Bergen. I kulden, men med Bergens uvanlige solstråler ble vi fortalt om Bergens historie.

Å bli bedre kjent med alle de andre frivillige og se hvor forskjellige Bonifatiuswerks arbeid i Bergen er, var en veldig god opplevelse for meg.Ved siden av turen til Bergen hadde vi også kortere turer til sognene i Hammerfest, Sandefjord og Bærums.

Hjelper til på NUK leirer

Som jeg allerede har nevnt så jobbet jeg en del med ungdoms- og barnekoret.Før de hadde den store julekonserten i St. Olav, reiste vi til Kristiansand for å trene hele helgen, men også ha det gøy og styrke gruppens samhold. Det var en flott avslutning på turen, men også en fantastisk opplevelse å synge i messen.

Det var ikke den eneste gangen jeg jobbet i helgen. I begynnelsen av min tid i Norge tok jeg en tur med NUK til Mariaholm. Jeg hjalp hovedsakelig på kjøkkenet, der de trengte min hjelp mest, fordi vi måtte lage mat for mange deltakere og ledere. Jeg likte å ta del i dette frivillige arbeidet, fordi det var interessant for meg å se hvor engasjert alle var. Utenom dette likte jeg virkelig å være med på aftensbønnene, fordi det var en fantastisk vakker atmosfære. Jeg er veldig takknemlig for disse opplevelsene.

Åpendag på Katarinahjemmet

En annen fantastisk begivenhet var åpendag på Katarinahjemmet dagen den 1. desember. Vi begynte med forberedelsene allerede en uke før.

Hver dag den uken hadde vi en dugnad, hvor vi bakte sammen og forberedte rommene. Det var veldig hyggelig at alle i huset forbereder seg på den ene spennende dagen, og også selve dagen var en stor suksess. Jeg hjalp i biblioteket med juleverkstedet, hvor barna kunne lage mye forskjellige små ting som en gave. Alt i alt – det var en fantastisk dag.

Jeg kan si at jeg er veldig glad for at Bonifatiuswerk gjorde det mulig for meg å få alle disse opplevelsene og for at jeg ble bedre kjent med landet og de mange inntrykkene på hvordan den katolske kirke i Norge er.

Skrevet av: Lenja Bockermann

Oversatt fra engelsk: Henrik Emil Greve

Katharinahjemmet, Åpendag

 

Relevante nyheter