Bli kjent med NUKs Leder – Katherine Esquivel

Hvem er Katherine Esquivel ? 

Katherine er 26 år gammel, er oppvokst og bor i Oslo, jobber som matte- og naturfagslærer, kjøper fortsatt DVDer og blu-rays og er glad i høsten.  

Hva ønsker du å oppnå i din tid som NUKs leder?  

Jeg ønsker å holde motivasjonen oppe i styret og gi dem rom for egne ideer og visjoner i sitt arbeid. Jeg vil også opprette kontakt med den nye biskopen i Trondheim, samtidig som jeg vil opprettholde en jevnlig kontakt med biskopene i Oslo og Tromsø. Det er viktig å synliggjøre ungdommene og de frivillige i NUK for dem. Jeg vil også flytte et av Landsstyremøtene til et annet sted i landet – det er trossalt Landsstyremøtet. På den måten kan vi synliggjøre NUK i den byen og menigheten vi eventuelt drar til. Jeg vil veldig gjerne besøke et lokallag i Nord også! 

 

 Hva er din visjon for NUK? 

At barn og ungdom anser lokale aktiviteter som like viktige og betydningsfulle som sentrale aktiviteter. Jeg vil at barn og ungdom skal møtes i sentrale arrangement, inspirere hverandre, reise hjem igjen, forkynne det glade budskap, engasjere seg lokalt, være aktive lokalt, få med seg flere ungdommer på sentrale arrangement, som igjen reiser hjem motiverte og engasjerte. Den frydefulle sirkelen! 

Hvor mange WYD har du deltatt på? 

Jeg har deltatt på 3. Madrid i 2011, Rio de Janeiro i 2013 og Panama City i 2019. 

Har du alltid hatt lyst til å jobbe med barn og ungdom? 

Jeg har jobbet med barn og ungdom i Kirken siden jeg var ungdom, og innså vel at det var noe jeg virkelig brente for og ville fortsette med da jeg nærmet meg slutten av studieårene og innså at å jobbe som ingeniør ville bety mindre tid til barne- og ungdomsarbeid. Det var en trist tanke, så da bestemte jeg meg for å bli lærer. 

Hva synes du om dagens ungdom? 

Jeg synes dagens ungdom er gode å snakke med. De er veldig åpne og uredde for å ytre seg ovenfor voksne – som jo kan være både en bra og dårlig ting – men det gjør dem tøffe, og det er viktig! 

Hva var din drømmejobb når du var yngre?  

Så mye forskjellig! I kronologisk rekkefølge: demokrat – veterinær – språkforsker – språklærer. Jeg kom vel ikke i nærheten av noen av disse yrkene, bortsett fra det siste kanskje. Matte er jo et annet språk… 

Hva brenner du mest for? 

Engasjert ungdom! Jeg blir gira av mennesker som er gira, både på jobb og i frivilligheten. Kanskje derfor jeg jobber som lærer og har blitt NUKs leder.  

Tips til forberedelser til advent? 

  1. Ta det med ro. Det er mye å tenke på i adventstiden praktiske, logistiske og materialistiske ting, men også åndelige. Et konkret tips kan være å ta en liten prat med familien om å gi litt slipp på det materialistiske. Det har vi gjort i min, og vi voksne har blitt enige om å ikke gi hverandre gaver slik at vi har mindre å stresse med og heller ha mer tid til å tenke på det som er viktig for oss.  
  1. Personlig liker jeg også å dra i flere hverdagsmesser i adventstiden. 
  1. Tenn lys og be en liten bønn hver gang du gjør det. 

Hvilken bok leste du sist, og hva synes du om den? 

Den siste boken jeg leste ferdig var Hobbiten (på spansk). Det er en klassiker! Jeg liker den fordi den er like mye en barnebok som en bok for voksne. Men det var 4 år siden. Jeg sliter veldig med å lese ferdig bøker, så jeg har vel startet å lese en del bøker siden da men de ligger i bokhyllen med hvert sitt bokmerke her og der.  

Hva opptar deg for tiden? 

E-post. Jeg bruker også mye tid på å finne hva slags møbler jeg vil innrede mitt nye hjem med. Det er gøy!  

Hvor går din drømmeferie til? 

Drømmeferien går alltid til landet jeg ble født i, Peru! Der har jeg familien min, verdens beste mat, fint vær, kyst og strender, fjell og regnskog. Peru har alt!  

Relevante nyheter