Personvernerklæring
Norges Unge Katolikker

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med.

Behandlingsansvarlig i organisasjonen er daglig leder om ikke oppgaver er delegert. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til gensek@nuk.no

Medlemskap

Fra våre medlemmer innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og e-post adresse. Disse opplysningene er grunnlag for å rapportere på antall medlemmer for å motta offentlig tilskudd til drift av organisasjonen. I tillegg trenger vi kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i organisasjonen samtykker man til hvert enkelt område man tillater at organisasjonen bruker personopplysninger til, eksempelvis medlemsblad, nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer mm. Vårt medlemsregister, Hypersys, er levert av selskapet Unicornis. Når du fyller ut innmeldingsskjemaet vil derfor opplysningene lagres hos dem, og ansatte der vil ha tilgang til medlemsregisteret for å kunne drifte dette og gi oss teknisk support. Også her blir selvfølgelig opplysningene dine behandlet sikkert og konfidensielt.  Ved avsluttet medlemskap slettes dine personopplysninger.

E-post

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

Påmelding kurs og arrangementer

Via vår nettside og er det mulig å melde seg på kurs og arrangementer. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene vil slettes etter endt arrangement. Vi bruker checkin.no som påmelding til våre arrangment og opplysningene lagres hos dem, og ansatte der vil ha tilgang til denne informasjonen for å kunne drifte dette og gi oss teknisk support. Også her blir selvfølgelig opplysningene dine behandlet sikkert og konfidensielt.

Bilder og videoer

Du kan sende bilder og video til oss. Alle bilder vi har i arkivet fra NUKs arrangementer er med tillatelse fra hvert enkelt person på bilder og videoer. NUK bruker disse på følgende medier:

  • NUKs blader som Arken, Q og Crediumus og NUK NYTT plakat.
  • NUK på sosiale medier som består av: Facebook, Instagram, Youtube og NUKs nettside: «www.nuk.no».
  • NUKs promoteringsplakater og flyers. Dette er da plakater som henges opp og påmeldingsstedet til NUK arrangementer www.checkin.no.
  • Lederteamet er de som skal ta bilder og videoer for NUK, og disse bildene skal arkiveres i NUKs database.
  • Katolske menigheters blader og nettsider i Norge som bruker bilder tilsendt fra NUK.

NB: Du har mulighet til å be NUK slette all personlig informasjon NUK har om deg og (dette inkluderer bilder + videoer), dersom ikke andre særlover krever at NUK oppbevarer denne informasjonen.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vi samler inn statistikk om hvordan nettstedet vårt blir brukt med Google Analytics. Det settes derfor informasjonskaplser fra Google Analytics på nettsiden. Vi har også lagt inn funksjonalitet fra Facebook på vårt nettsted, og de kan også sette igjen informasjonskapsler. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.