Ungdommer + kirke = sant

Lørdag 28. oktober klokka 15:00 sto lederteamet klart i st. Matteus for å ta imot årets fermingskandidater. Overnattingen er en del av deres obligatoriske oppmøter fram til mottakelsen av fermingens sakrament. Det var hele 38 konfirmanter som møtte opp og det ble fort ganske god stemning da de ble delt inn i grupper.

Overnattingen startet naturligvis med at jeg ønsket dem velkommen. I samme slengen var det gjennomgang av praktisk informasjon og den kjedelige, men nødvendige delen! Regler. Mobilene ble fratatt fordi vi ønsket deres oppmerksomhet gjennom hele opplegget. Lederteamet ble presentert og 6 ledere fikk en gruppe med cirka 6 konfirmanter. Gruppene ble blant annet brukt til aktiviteter som Beat4Beat med Harold og Natalie og Capture The Flag. Igjen, og til noe kjedelig, men nødvendig: rydding.

   

Etter oppstarten ble konfirmantene kastet uti det. De skulle lære seg hele 30+ nye navn! Det ble arrangert diverse bli-kjent aktiviteter sammen med Mikaela og Natalie. Til lunsj satt de gruppevis og det ble servert god taco. Etter maten var det tid for temaøkt sammen med p. Valdemaras. Temaet var ”hvorfor feirer vi messe?”. Konfirmantene var dog fortsatt veldig sjenerte og pater måtte som oftest svare seg selv, men vi håper at de fikk med seg noe. I løpet av kvelden fikk de også hilse på katekesekoordinatoren vår, Mary Fem. Da det var tid for messe ble 4 ministranter valgt ut og 2 modige lektorer som tok oppgaven med strak arm. Dette skulle de senere få belønning for.

Messen gikk sin gang og da klokka slo 19.00 var det tid for middag. Her ble de servert ris med kjøttdeig og grønnsaker av Chef Mark og hans assistent KC. Etter vi hadde takket for maten og ryddet vekk servisene ble konfirmantene ledet inn til St. Lukas hvor kveldsaktiviteten Beat4Beat sto for dør, mens noen utvalgte konfirmanter ble plukket ut for ”intervju til Q-bladet”. Etter en økt med musikk, gruppeaktivitet og svært engasjert gjeng, måtte vi skru ned volumet og fant veien vår til kirkerommet hvor vi hadde en tilbedelse ledet av Angelo og Jerina. Under tilbedelsen var det mulighet for å ta skriftemålet og det var mange konfirmanter (og ledere) som gledelig tok denne muligheten. Tilbedelsen var preget av bønn, sang, stillhet og skriftemål. Etter tilbedelsen var det fortsatt en rekke konfirmantene som skulle ta skriftemålet, resten spiste dessert inne på st. Matteus. Etter at konfirmantene ble vist intervjuet som ble gjort tidligere sa jeg de siste ordene for kvelden. Det var også nå straffen skulle tildeles. Jentene og guttene ble sendt til hver sin sovesal og programmet var oppløst – likevel var vi fortsatt oppe og hadde det hyggelig sammen der vi satt og pratet, spilte eller tullet med hverandre. For å si det sånn, vi merket jordskjelvet.

      

Det var en lettet gjeng som fikk vite at klokka skulle stilles en time tilbake. Søndag morgen måtte ungdommene rydde i full fart, spesielt St. Lukas som skulle brukes til polsk messe. Vi spiste frokost på et langbord og alle hadde noen å være med. Det ble også kåret vinnere og premier ble utdelt. Gratulerer til gruppe 2 (min gruppe selvfølgelig) for Beat4Beat og delt første plass med gruppe 1 for Capture The Flag. Etter frokost danset ungdommene sammen med Mikaela og Angelo – dette var deres morgengym. Forhåpentligvis fikk dette dem til å være våken til messen (eller omvendt). Etter fellesbildet utenfor kirken med pater feiret vi messe med hele menigheten. Endelig, det alle hadde ventet på: få tilbake mobilen sin.

Jeg vil takke alle som bidro til denne overnattingen og det var svært god stemning under hele overnattingen. Dere er en fin gjeng og jeg har en god følelse ovenfor dere. Vi ses!

 

Trykk her for mer info. om  st. Johannes ungdomslag (st. JO)

Skrevet av: Irene Bautista

Bilder: Dieu-Hien Nguyen


				

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert