Leir er en levende Kirke!

Norges Unge Katolikker (NUK) arrangerer hvert år påske- og sommerleire for barn og ungdom i Norge. På våre leire står alltid Kristus, vår katolske tro og vårt fellesskap i sentrum. Alle som har vært på leir kjenner igjen følelsen av den levende Kirken. På leir blir vi virkelig ett med hverandre og Kristus. De ulike leirene for barn og ungdom har forskjellige temaer. Disse har som formål å støtte opp om vår vekst i troen og vårt liv som troende. Dette skjer delvis gjennom liturgi (bønn og messe hver dag), katekese, men fremfor alt gjennom ulike typer aktiviteter og lek, og gjennom fellesskap med andre unge katolikker en hel uke til ende.

NUKs leirer ledes alltid av et dyktig team, bestående av en leirsjef, en leirprest, samt ungdommer og voksne (over 18 år). Disse forbereder leiren sammen, innholdsmessig og praktisk, og gir sjenerøst av sin tid for at barna og de unge som kommer på leir skal få en best mulig opplevelse.

De fleste av våre sentrale arrangement skjer på kirkens egent leirsted, Mariaholm, som har vært NUKs andre «hjem» over mange år. Med et egent katolsk kapell og flotte ute- og inne områder er rammene for vårer leirer veldig gode.

Barneleir

NUKs barneleirer er beregnet for barn i alderen 8-12 år. I en fin blanding av ferie og lek, liturgi og tema utforsker vi det å være kristen sammen. Leirene er organisert slik at alle har et tilbud i sin landsdel.

Juniorleir

Hver sommer har tweens i alderen 13-15 år leir på vakre Mariaholm leirsted. Dette er et tilbud for deltagere over hele landet.

Ungdomsleir
Ungdomsleir på sommeren er en god slager for alle i alderen 16-18 år som ønsker å møtes. Hvert år på vakre Mariaholm samles katolske ungdommer fra hele landet for å styrkes i troen

Påskeleir for konfirmanter
Konfirmantleir i påsken er en fulltreffer år etter år! Siden det er stor etterspørsel etter plasser på påskeleir finnes det to ulike konfirmantleirer i påsken. Da er det ekstra mange plasser ledige, så ta gjerne med deg hele konfirmantgruppen din! Er du i tvil om hvor du skal melde deg på, bare velg en av dem og så skal vi her på kontoret ta nærmere kontakt med deg. Påskeleir er en opplevelse for livet! Som konfirmant er det spennende å oppleve Påskens levende liturgi, og samtidig møte mange andre unge katolikker fra hele Norge. For mange blir dette en erfaring de senere bygger mye av sitt videre engasjement på.

Påskeleir for konfirmerte
Dette er påskeleiren for de som var konfirmanter i fjor, og litt eldre. Her får man gjenoppleve litt av de gode minnene man har fra egen påskeleir. Hvis man ikke fikk reist på påskeleir som konfirmant så kan påske pluss anbefales. Her får man oppleve den stille uke og påskehøytiden på Mariaholm leirsted sammen med engasjerte unge katolikker fra hele landet.

Leirutvalget - LUT

Marius Benedict Horn

Utvalgsmedlem

E-post

Unni Gabrielle Carreno

Utvalgsmedlem

E-post