God’s plan

 

Det startet med et brev som inneholdt løfter om aktiviteter, inspirerende tema-økter, god mat, innblikk i påskens hellige liturgi og en opplevelse for livet.  Vi var 37 deltakere fra alle deler av landet. Noen kjente hverandre fra før, men for de fleste, skulle dette være starten på nye vennskapsbånd.

Bussturen var preget av gruppefordeling, de som kjente hverandre satt med hverandre og hadde samtaler. Da vi ankom det gule og ukjente huset, som skulle være vårt hjem i en hel uke, ble vi møtt av store smil, latter og glede av det fantastiske lederteamet. Vi ble inndelt i rom med personer vi ikke kjente, men ved ukens ende ble det skapt fine vennskap.

 

Påskeleir Haraset 2018 6

 

Første dagen var preget av palmesøndagens liturgi, altså starten på den stille uken i mars, kleine samtaler med ukjente folk, men også leker for å bli bedre kjent. Etter den deilige salaten som vi ble servert til lunsj, ble vi delt inn i primærgrupper. Hver gruppe fikk sin egen farge. Under uka ble det skapt mange heiarop som knyttet gruppene mer sammen. Resten av uken ble fylt med spennende aktiviteter og hjerteskjærende tema-økter. Tema-øktene var preget av følelsesladde historier, vendepunkter og mye tårer og følelser både fra lederne og deltakerne. Historiene var personlige og deltakerne ble rørt. Tema-øktene viste hvor mye Gud betyr i hverdagen for hvert enkelt individ.

Temaet til den første festen var “Tiden før Jesus”. Da var det mange kreative sjeler som hadde kledd seg ut som bergarter aka steiner, noen var metamorfe, noen var sedimentære og de andre var magmatiske. Noen valgte en annen vei, og kledde seg ut som lettkledde filosofer fra antikkens Hellas.

 

Påskeleir 2018 Haraset 6

 

For å finne topp punktene til leiren deriverer vi funksjonen f’(leir) #quickmaths, og da får vi B4B aka Beat4Beat, der vi oppdaget nye sangtalenter som Big Shaq, Speeddate med en kjekk datemaster Mr.Fongen nr.7 , OL, og sist, men ikke minst den ekstravagante, storartete, legendariske og romantiske siste kvelden som var preget av glede, dansing, tårer, vakre taler og talere, og selvfølgelig god mat. Utover kvelden ble det presentert grove dansemoves som “shoot”, “backpack kid”, “Mask off”. Dansegruppen hadde forberedt mange heftige og diverse danser som gikk fra Michael Jackson til KPop og en indisk dans som var koreografert av selveste Bollywood stjernen Clengtan. Dramagruppen hadde forberedt en humoristisk parodi av den prisbelønte filmen Titanic og mye annet. Alle deltakerne feiret Jesu oppstandelse på forskjellige måter: noen danset til de fikk melkesyre, andre lå og sov på den harde sofaen.

Denne leiren bestod ikke bare av fest og moro, men man fikk også muligheten til å styrke sitt bånd med Gud. Det ble en spirituell reise. Den tyngste dagen i uka var Langfredag ikke bare fordi vår frelser ble pint og korsfestet for våre syndere, men også fordi vi måtte faste. Fasten ga oss et innblikk i hvordan det er å lide, men det var ikke alle som klarte å faste.

 

Påskeleir 2018 Haraset (2)

 

I Skjærtorsdagliturgien får vi lese og oppleve Jesus som bryter brødet og innstifter nattverden. Natt til langfredag skulle disiplene våkne sammen med Jesus, men dette klarte de ikke. Vi fikk muligheten til å gjøre det disiplene ikke klarte, nemlig å være våken med Jesus. Vi fikk alle en time med sakramentet, der vi sang, ba og opplevde Jesu nærvær.

 

Påskeleir 2018 Haraset

 

Ved ukens ende kan man med sikkerhet si at løftene ble innfridd. Det ble inspirerende tema-økter, god mat og et minne for livet. Det var en uke som vi sent kommer til å glemme. Det var nok Guds plan.

 

“Noen fant kjærlighet, mens andre fant familie”

Skrev av: Ada Kristine Monstad

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert