Caritas Europa Regional Konferanse

Gi dem rom til å vokse

 

For en uke siden fikk NUK muligheten til å reise sammen med Caritas Norge for å delta på Caritas Europa Regional Konferanse. I år var konferansen lagt til Tbilisi i Georgia. Til sammen var 42 Caritas organisasjoner samlet for å snakke om ungdoms engasjement i Caritas, den katolske kirke og samfunnet.

 

Caritas Europa Regional Konferanse 2018 6

 

Uken i Tbilisi har vært inspirerende og lærerik. Vi har lært mye og møtt mange hyggelig mennesker fra hele Europa. Det var ekstra hyggelig å møte på Danmarks Unge Katolikker (DUK). Under konferansen var det workshop der vi diskuterte ulik problematikk som omhandler unge mennesker i dag. Det var stand fra ulike Young Caritas og andre unge organisasjoner som NUK. Engasjementet var høyt og det var veldig inspirerende å se hvor mange gode prosjekt ungdommene jobbet med. Det var alt fra sommerskole, støtte for hjemløse, jobbe med eldre,  samle mat, veldedeighetskampanjer, hjelpe flyktninger, gi privattimer osv.

 

Caritas Europa Regional Konferanse 2018 2

 

Vi fikk også mulighet til å besøke Caritas Georgia Didube Center i Tbilisi som er et pleiehjem, barnehjem og hjem for single mødre. Under omvisningen så vi mange talentfulle barn som drev med dans og kunst. De var alle veldig talentfulle, og det var fint å se at de hadde et trygt sted å være.

 

 Caritas Europa Regional Konferanse 2018 12

 

I løpet av konferansen skulle det velges nytt Caritas Europa styret og Generalsekretær. Det var spennende å kunne følge prosessen og spesielt da Martha Skretteberg, Generalsekretæren til Caritas Norge ble gjenvalgt og Maria Nyman fra Sverige ble valgt som den neste Generalsekretær for Caritas Europa. Det var viktig for ungdommene å se at Caritas Europa også jobber med likestilling. Dette vil kunne motivere ungdommene mer.

Caritas Europa Regional Konferanse 2018 5

 

Hvert land kunne ta med 1-2 unge representanter på konferansen i år og det er en fin måte å vise at man må satse på de unge, prioritere de unge og involvere de mer. Regionalkonferansen ønsket å lytte til unge og anerkjente deres rolle for veien videre. Det er viktig å forstå at det er de unge som er kirkens framtid. Det er de unge som skal bringe det flotte arbeidet videre. Vi må gi rom for dem til å vokse, men også støtte dem til å fortsette.

“…young people have a critical role. They are not the future of our peoples; they are the present. Even now, with their dreams and their lives they are forging the spirit of Europe.” Pope Francis (Charlemagne Prize I 2016).

Tekst og bilde: Kim Anh Le

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert