Ungdomsfestival Gruppebilde

Ungdomsfestival med de hellige fra Lisieux 2018

Helgen 5-7 oktober, var jeg et sted jeg aldri har vært før. Jessheim. Jeg var ikke alene. En god solid gjeng katolske ungdommer spredt fra området befant seg også der sammen med meg, av en felles grunn: nemlig en heidundrende ungdomsfestival for å feire at vi fikk besøk av relikvier av st. Thérèse, Zélie og Louis, tre helgener som kom reisende på turné helt fra Lisieux (Frankrike).

Relikvier

Bilde: Ivan Vu

Helgen inneholdt en gigantisk pakke med topp stemning, underholdning og moro, men klarte også å levere tid for indre ro, dyp bønn og refleksjon. Selvfølgelig startet alt med bli-kjent leker som en tegnelek, en fysisk debattlek og av-teppet-på-teppet. Vi reflekterte og diskuterte med gruppene om hvordan man kan bli hellig i 2018.

Bilde: Ivan Vu

Bilde: Ngoc Hoang Vu

Lørdag fikk vi velge mellom flere interessante workshops: dans, musikk, produksjon av musikk-video, kampsport, kokkekunst og apologetikk (trosforsvar). Katolske talenter var en fulltreffer som inkluderte alle, førte oss sammen og lot oss vise våre talenter.

 

Pater Josef

 

Bilde: Ivan Vu

Bilde: Ngoc Hoang Vu

Ankomsten til st.Thérèse og hennes foreldres relikvier om kvelden var høytidelig og verdig, fulgt av en vakker seremoni med inspirerende ord fra både vår kjære biskop Bernt og leirsjefen vår, pater Josef. Det var også sang, bønn og til slutt sakramentsandakt sammen med de hellige.

 

Bilde: Ngoc Hoang Vu

Søndag morgen pakket vi sammen, ryddet, tok gruppebilder og dro med bussen fra Jessheim til St. Johannes menighet i Oslo. I denne fullpakkede kirken var det fin pontifikalmesse med helgenene og vi tok farvel et par timer senere.

 

Pontifikalmesse

Bilde: Vuong Hoang Vu

St. Thérèse er en påminnelse om at vi alle har samme mulighet til å nå hellighet, hun var en helt alminnelig jente, det som gjorde henne hellig var valget hun tok; hun valgte kjærlighet, Gud.

Vi hadde det flott, levende og døde.

 

 

Relikvier

Bilde: Ivan Vu

 

Skrevet av: Marianne Ottersen

Relevante nyheter