AA2018: Høstens blader

Adventsaksjonshelg 2018

26. til 28. oktober samlet flere katolske ungdommer fra rundt omkring i Norge på en koselig og lærerik helg på Mariaholm. Hovedtemaet for leiren var adventsaksjonen. Vi fikk blant annet lære om hva det er og hvorfor det holdes hvert år.

Leiren var fylt med mange gode presentasjoner om adventsaksjonen, og en veldig spennende presentasjon av Martin Nguyen, leirsjef, sin reise til Uganda. Adventsaksjonen i år, går til Jenters rettigheter. Vi lærte om hvordan jenter blir behandlet i to av de fattigste landene i dag, Den demokratiske Republikken Kongo og Uganda og hvordan vi kan hjelpe dem med å endre deres situasjon. De blir undertrykt og har ikke like mye ressurser og muligheter som menn. Et stort antall jenter blir også tvangsgiftet i en veldig ung alder. Ved å støtte adventsaksjonen kan du være med å redusere antall kvinner som tvangsgiftes.

AA2018: Aktiviteter

 

Helgen var ikke kun fylt med spennende presentasjoner, men også preget av aktiviteter og spill. Vi fikk muligheten til å møte både gamle og nye fjes.

Adventsaksjonshelg 2018: Gruppebilde

 

Temafesten var en av de morsomste og lærerike av alle fester. Temaet var BRYLLUP! Vi fikk oppleve et arrangert ekteskap som også var et barneekteskap. Julie (5 år) ble ‘‘gift’’ med Jan (leder). Festen var også full av mye dans og høy musikk. Noen slo seg ned på dansegulvet, mens andre spilte spill/kort eller pratet.

Brullup

 

 

Bryllup 2

 

Dette syns vi var en av de mest minneverdige kveldene av våre liv, og kommer ikke til å glemme kvelden. Hvis vi skal si noe om hva vi skal og vi mener DU skal også gjøre, må det nok være:

Å STØTTE ÅRETS ADVENTSAKSJON!

Skrevet av: Aaliyah Soriano (14) og André Nguyen (15)

Bilde: Ivan Vu, Henok Berhane

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert