Unge katolikkers tips til hellighet Forside

Unge katolikkers tips til hellighet

 

Credimus har stilt lederne i katolske lokallag for unge voksne og studenter spørsmål om hellighet og gruppenes aktivitet. La oss be for arbeidet deres! Her er spørsmålene:

 1. For å bli hellig, hva er det beste hjelpemidlet ditt i hverdagen?
 2. Hvem er din favoritthelgen?
 3. Hvor ofte og når møtes dere i lokallaget?

 

Collage hellighet

 

Isabel – Fides, Bergen

 1. Min beste måte er å finne litt tid i løpet av dagen til kontemplasjon og tidebønnene. Jeg prøver å motta eukaristien daglig men det er vanskelig for meg på grunn av jobben eller fordi jeg er veldig trøtt og messen er ganske tidlig om morgenen. Men dette er også en fin måte å motivere meg til å gi litt ekstra av meg selv til Gud hver dag.
 2. Min favoritthelgen er Sta. Katarina av Siena. Jeg er inspirert av hennes tekster, samt livet og karakteren hennes.
 3. Vi treffes hver søndag kl. 19 etter messen på engelsk i St. Paul, men vi treffes av og til for å be sammen i løpet av uken også. Folk i gruppen er veldig engasjert og de kommer alltid med nye idéer og aktiviteter å gjøre sammen.

 

Steven Quang Tran – NUK Unge voksne, Kristiansand

 1. I løpet av hverdagen min blir det brukt mange forskjellige midler for å veilede meg mot et helligere liv. Det beste hjelpemidlet jeg kan få i løpet av en dag er menneskene omkring meg: familie, venner, lærere og prester. Når jeg har denne trygge sosiale sirkelen som er med på å løfte meg, er det lettere å få fokusert på meg selv og det personlige båndet jeg har med Gud. Jeg blir mer innviet til Gud og synder sjeldnere. Dermed blir veien min til å bli hellig lettere.
 2. Min favoritthelgen er Olav II Haraldsson. Jeg har vært fascinert av historien om St. Olav helt siden jeg hørte om han for første gang på barneskolen. Det er spennende å vite hva en mann greide å oppnå i løpet av og etter hans levetid. Utbredelsen av katolisismen i Europa hadde ikke vært det samme uten han.
 3. Unge Voksne Kristiansand pleier å møtes på kvelden annenhver søndag. Gruppen er med på å styrke troen blant studentene. Det er viktig å ikke la studiene ta overhånd, da er det fint å vite at man kan komme på samlinger med andre som deler samme tro.

 

Bilde: St. Monica, St. Ignatius of Loyola, Jeanne d’Arc, St. Paul.
Kilde: Wikipedia.no

 

Abel Amar – Katolske studenter og unge voksne i Trondheim

 1. Jeg er kanskje ikke så flink til å oppsøke hellighet som jeg burde være. Nå har jeg ikke akkurat én bestemt ting som hjelper meg, men jeg har flere småting som minner meg om troen. I lommeboka mi har jeg for eksempel et katolsk identitetskort som jeg fikk for et par år siden. Hver gang jeg åpner lommeboka mi, er det synlig. Der står blant annet hva vi katolikker er kalt til å gjøre i hverdagen.
 2. St. Olav er min favoritthelgen. Personlig liker jeg St. Olav på grunn av troen, motet og arven han etterlot seg. St. Hallvard må også nevnes, Oslo-patrioten som jeg er.
 3. Lokallaget vårt møtes to ganger i måneden, og er åpent for både studenter og andre unge voksne. Sjekk ut Facebook-gruppa vår for mer informasjon om aktivitetene våre.

 

Julie-Helen Sandbrekken – NUK Aquinas – Stavanger Unge Voksne

 1. Nestekjærlighet er det beste hjelpemidlet mitt i hverdagen – dele det man har, og tilby personer rundt seg hjelp og støtte.
 2. Jeg valgte navnet Johanna til konfirmasjonen min, så favoritthelgenen min er Johanna – Jeanne d’Arc, eller St. Julie Billiart, fordi hun ble født samme dato som meg
 3. Vi møtes to ganger i måneden: den andre tirsdagen i måneden med messe etterfulgt av åndelig tema, og ved slutten av hver måned for noe sosialt.

 

Bilde: St. Peter, Thérèse of Lisieux, Thomas Aquinas, Katarina av Siena.
Kilde: Wikipedia.no

 

Bruno Madaleno – SPES, Oslo

 1. The most effective tool until now is empathy; that for me means trying to approach everyone with the eyes of the Creator. This requires to suffer with them, to feel the pains of their journey, the contradictions, the tensions and also the joy of resurrection. Another complementary tool in my path to holiness has been the life in community.
 2. It is difficult for me to choose only one, since different saints inspire different aspects of my life. But if I was a coach who need to build a team to win, I would choose the following team squad:
 • Goalkeeper: Ignatius of Loyola
 • Defenders: Thomas Aquinas, Saint Paul, Saint Peter, Mary Magdalene,
 • Midfielders: Teresa Benedicta of the Cross, Bonaventure, Francis of Assisi, Dominic of Osma
 • Forwards: Thérèse of Lisieux, Bruno of Cologne
 1. We meet every Sunday at 7pm, after the student mass in St. Joseph’s. Our meetings start with a supper where we introduce the topic of the meeting. The way we cover the topics can accommodate different formats. We have had biblical meditations, retreats, hiking trip, barbecues, presentations, and for the rest of the year we will plan to have more interesting activities. The group is for students and other young adults who are in the pursuit of knowledge and additionally want to pursuit a better spiritual life while sharing their experiences with others.

 

Cecilie Terese Hansen – NUK Juventus, Tromsø

 1. Mitt beste hjelpemiddel for å bli hellig er refleksjon. Når jeg ber i kirka, får jeg tid til å reflektere over uka som har vært, valg jeg har tatt og kjenne på om jeg er fornøyd med mine handlinger. Jeg kan videre tenke på tida fremover, om det er noen jeg kjenner jeg kan ta ekstra vare på eller situasjoner som kommer. Det hjelper også å snakke med andre om religion, dele erfaringer og tanker. Refleksjon med andre og meg selv er med på å utvikle min hellighet.
 2. Da jeg valgte Monica som mitt konfirmasjonsnavn, leste jeg at Sta. Monica ble helgen for å be så mye for sønnen hennes, St. Augustin. Jeg liker at hun viser at man kan ha et liv som ikke er helt perfekt og fortsatt oppnå hellighet gjennom bønn. Hvis man vil ha noen til å gå i forbønn for seg, så er jo hun perfekt.
 3. Vi møtes annenhver søndag, både i menighetslokalet og hjemme hos folk. Vi har det sosialt, hjelper til med kirkekaffen og ser frem til vaffelsalg under adventsaksjonen!

 

Skrevet av: Anja Zawadzka Persvold

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert