Panama 2019: Forberedelseshelg

WYD: Forberedelser til #Panama2019

Under en uke igjen til avreise!

Sakte men sikkert faller alle brikkene på plass, og vi har bedre oversikt over hvordan turen blir seende. Det hele begynner med kveldsmessen i St. Olav mandag 14. januar, etterfulgt av registrering, måltid, og overnatting i Mariagården. Ved hanegal tirsdag 15. januar reiser vi ut til Gardermoen og setter oss på fly til New York før vi flyr videre til San Jose, Costa Rica. Omsider vil vi ankomme vertsmenigheten vår i Quepos, i bispedømmet Puntarenas. Der vil vi bo med vertsfamilier, delta i menighetslivet, og bli kjent med en del av Verdenskirken.

Panama 2019

Etter en snau uke i Quepos setter vi oss på en buss som skal ta oss til Panama City. Etter en lang dag på en buss (med airconditioning), ankommer vi Panama City, og vil ta del i hovedarrangementet: Verdensungdomsdagene. Med åpningsmesse, pavens ankomst, korsveisandakt, vigilie, og avslutningsmesse, samt felles katekese med DUK og SUK og en sakramentstilbedelse i en kirke i hjerte av Panama City.

Utslitt (antar jeg) og åndelig mettet, må vi sette oss på en buss tilbake til San Jose i Costa Rica, for å ta fly til New York, før vi til slutt lander på Gardermoen igjen og alle kan reise videre hjem.

Hold øynene åpne for oppdateringer fra Costa Rica og Panama!

Her kan du sjekke: Pave Frans offisielle program for dagene

Hovedpunktene i programmet:

22.01. (tirsdag) kl. 23:00 Åpningsmesse

24.01. (torsdag) kl. 23:30 Velkomst av Pave Frans

25.01. (fredag) kl. 23:30 Korsvei

27.01. (søndag) kl. 00:30 Vigilie
kl. 14:00 Avslutningsmesse

Skrevet av: Stephen Richard Trotter

World Youth Day (WYD) eller verdensungdomsdagene ble innstiftet av Pave Johannes Paul II i 1985. Verdensungdomsdagen er en årlig feiring, men annet eller tredjehvert år inviteres hele verdens ungdom til å møtes på ett sted for å feire sammen med Paven.

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert