Ung katolikk i et sekulært samfunn – Ungdomsleir 2019

Enda en vellykket sommerleir har blitt holdt på Mariaholm. En uke hvor man virkelig fikk styrket troen gjennom fellesskap og handling. 56 deltakere kom, og 19 heldige fikk være med i lederteamet (inkl. kokker, prest og en Elisabethsøster (!)).

Temaet for årets leir var “ung katolikk i et sekulært samfunn”. Tradisjonen tro hadde vi temaøkter gjennom uka som vinklet dette temaet fra forskjellige områder. Det var temaøkter om messen, hvordan vi som katolikker møter kritikk, hvordan vi kan være redskap for Guds fred, våre nådegaver, og hvordan vi er verdens lys. Vi startet og avsluttet dagen med bønn og sang i kapellet, hvor vi fikk rettet fokuset på Han som har gitt oss livet og alt det innebærer: en fin måte å ramme inn dagen på! Å samles 75 stk rundt et bål for aftenbønn er en leiropplevelse verdt å ha med seg.

På formiddagene hadde vi aktivitetsgrupper som sporty, husmorsgruppe, fotografi, filosofa, musikk, schpaa, kreativ gruppe og spill.  Dagene var fylt av aktiviteter som Rød og Blå, Amazing Race og sommer- OL. På kveldene roet vi ned (eller giret opp, alt ettersom… ) med bl.a. temafest, Japanese Gameshow, quiz, beat for beat og Katolske talenter. Imponerende mange katolske talenter…

 

 

Øyeren hadde like friskt vann som deltakerne var badeglade, og morgenbad og formiddagsbad ble fort et must, i tillegg vannkriger i ny og ne. Volleyballene og fotballen fikk være med i sommerparadiset.

Gallafesten siste kveld ble en suksess, og lederfesten ble mer enn noe annet en feiring av en uke som har gitt oss mye glede, gode relasjoner og en bekreftelse på Guds eksistens. Tusen takk til alle som var med å gjorde denne uken til en skikkelig bra uke!

 

Tekst skrevet av: Juliane Ottersen

Relevante nyheter