Vår jord – Guds gave

Vi sier ofte at jorden er vårt hjem, og det er helt riktig. Vi har alltid bodd her og vi vil fortsette å bo her i en lang stund til. Jorden er vårt – hjem, kjære hjem. Men hva er grunnen til at vi kaller jorden vårt hjem?

 

Skapt av Gud
Husker dere sangen: ”Alt er skapt av deg, å Gud, ved din makt og på ditt bud, luft og lys og sjø og land, fugl i skog og fisk i vann.” I Bibelen kan vi lese at Gud skapte alt og Han skapte universet og alt det rommer på seks dager.
Det var på den sjette dagen Adam og Eva ble skapt, og det står videre: ” Så tok Herren Gud mennesket og satte det i Edens hage til å dyrke og passe den.” Dette betyr at jorden er Guds skaperverk og mennesket har fått den i gave. En viktig ting står i den korte setningen. Mennesket har fått jorden, ikke for å gjøre hva det vil med den, men for å passe på den.

Ødeleggelse
Kjenner dere til sangen: ”Heal the world, make it a better place. For you and for me, and the entire human race. There are people dying. If you care enough for the living, make it a better place – for you and for me.” De fleste liker denne sangen av Michael Jackson. Selv om den er fin, beskriver den samtidig den triste tilstanden vår jord er i.
Alt Gud hadde skapt, var godt og perfekt. Hva hadde så skjedd med vår jord, vårt kjære hjem? Adam og Eva ble lurt og fristet av slangen, djevelen, og de ville ikke lenger passe på jorden etter Guds oppskrift. De prøvde å gjøre alt selv. Jorden var først perfekt å leve i. Menneskene kunne leve sammen med dyrene, Gud og menneskene kunne gå på tur sammen, og det var ingen ødeleggelse. Likevel prøvde menneskene å endre på dette. De trodde de kunne gjøre det perfekte bedre. Er det virkelig mulig – å gjøre det perfekte enda bedre? Jo mer de prøvde på det, desto verre ble det hele.
Menneskene har siden forurenset verden, vi forsøpler mer enn før, vi ødelegger den vakre naturen. Nå lurer mange på om det er for sent å redde jorden, vårt kjære hjem.

Omvendelse
Har dere sett filmen Wall-E? Om ikke så langt inn i fremtiden ville jorden bli så ødelagt at det ble umulig for menneskene å leve her. Det var ikke lenger planter og blomster å se. De bestemte seg for å finne en ny planet, og roboter ble laget for å gjøre noe med forsøplingen, i håp om å kunne redde planeten. Jorden så til å være fortapt. Men så skjedde det noe. Høydepunktet i filmen var da robot Wall-E fant en liten sårbar plante og det ga håp til menneskene som måtte leve i et romskip uten mål i verdensrommet. Filmen har en lykkelig slutt. Det var ikke robotene som klarte å fikse vår jord. Det var menneskene som så at de selv måtte ta ansvaret, de måtte forandre levemåten, og de måtte personlig være med på å passe på jorden. Deres romskip vendte tilbake og de var engasjerte i gang med å fikse jorden.

Arbeid i fellesskap
Vi må ikke vente til at jorden blir ødelagt før vi omvender oss. Vi kan starte arbeidet her og nå. Vi kan hindre katastrofer før de skjer. Dette arbeidet kan ikke hver og en gjøre alene. Vi trenger å stå sammen og vi må danne fellesskap.
Jorden var perfekt i begynnelsen fordi Gud også var en del av vårt fellesskap. Vi passer på den, men det er Gud som gir den liv og lar den bære frukt. Vi trenger å lære av våre feil og den største av dem er ikke å prøve å fikse problemer alene, eller uten Gud. Det vil bare bli verre uten Ham.

Når Gud med i vårt arbeid, vil det gi oss den største fordelen: Vi trenger bare å bidra og gjøre vårt beste, og Gud vil bringe frem gode resultater. Han har skapt alt og Han vil forvandle vår lille innsats til noe stort.

 

“Heal the world, make it a better place. For you and for me, and the entire human race. There are people dying. If you care enough for the living, make it a better place – for you and for me. “

 

Skrevet av: Pater Khiem Duc Nguyen

Bilde: Lorenzo Gritti /The New York Times. Hentet fra https://www.nytimes.com/2018/08/11/opinion/sunday/science-people-environment-earth.html

Relevante nyheter

Vi har fått nyhetsbrev!

For litt siden sendte vi ut årets første nyhetsbrev til våres medlemmer, 2024 har mye spennende i vente! Vi gleder oss masse til å dele det med dere 🤩<... les mer »

Ukategorisert