Oslo katolske bispedømme søker videojournalist

Vil du hjelpe oss med å visualisere Den katolske kirkes tro, lære og rike kultur?

På 30 år har Den katolske kirke i Norge vokst fra noen tusen til ca. 165 000 medlemmer. Kirken var tidlig ute og lanserte nettsiden katolsk.no for over 25 år siden. Nå styrker vi vår digitale satsning, og søker en kreativ og engasjert videomedarbeider til en to-årig prosjektstilling, heltid, ved vårt hovedkontor midt i Oslo.

Videojournalisten vil arbeide sammen med kolleger i bispedømmets Kateketiske senter og Kommunikasjonsavdeling. Oppgavene blir varierte og utfordrende, fra engasjerende trosopplæringsvideoer for barn, ungdommer og voksne til ute-reportasjer og aktualitetsintervjuer. Du blir også en viktig ressurs i utviklingen av vårt voksende strømmetilbud.

 

Arbeidsoppgaver:

  • Delta i kreative redaksjonelle prosesser som tar videoen fra idé via produksjon, lansering til distribuert og markedsført produkt.
  • Planlegge, produsere (planlegging, opptak, etterarbeid) og distribuere bispedømmets videoer for nett og sosiale plattformer.
  • Skape engasjement for videoene på sosiale medier før og etter distribusjon.
  • Samarbeide med bispedømmets ansatte om utvikling og testing av nye konsepter og løsninger i Kirkens evangeliseringsoppdrag.

Vi søker etter en medarbeider med:

  • Høyere utdanning innenfor fagområdet medieproduksjon: film/TV-produksjon, videojournalistikk e.l.
  • Arbeidserfaring fra visuell historiefortelling: produksjon, redigering og publisering av video til nett og sosiale medier.
  • God forståelse og teft for produksjon av videoer som skaper engasjement på sosiale medier, blir sett, likt, delt og kommentert.
  • Solide ferdigheter innen videoproduksjon og redigeringsverktøy og interesse for teknikk (kamera, lys, lyd og skjermer).

Medlemskap i Den katolske kirke og kunnskap om katolsk tro og lære, er en fordel. Deltagelse i undervisnings- og kommunikasjonsarbeid i andre kirkesamfunn, teller også positivt.

Informasjon om stillingen finner du på katolsk.no

Relevante nyheter