Ungdomsleir på Mariaholm 2022

 

Tiden var inne for enda en sommerleir, og sjansen for å møte gamle og nye venner var kommet igjen. Gjensynsgleden var på sitt beste, for leirstedet på Mariaholm var som mitt andre hjem. Ikke bare er det der jeg har de beste minnene, men det er også det stedet hvor jeg styrker mitt bånd med Gud, gjennom troskap og fellesskap. Alle leirene jeg har vært på tidligere har vært helt fantastiske, så spenningen var på topp.

Etter en busstur med god stemning og bra musikk, så var alle 46 deltagere og 18 ledere samlet på Mariaholm. Vi starta med et hyggelig måltid og en liten introduksjon om leiren av vår selveste leirsjef, Ivan (a.k.a. Boss Baby). Han ga oss en varm velkomst og var like spente som oss for denne fullpakka uka. Vi ble også introdusert til lederteamet som gjennom hardt arbeid har planlagt en fantastisk uke for oss.

Gjennom bli-kjent leker, et actionfylt rebusløp og organisert fritid, fikk vi en god start på samholdet. Men det de fleste så frem til mest i hverdagen var de diverse aktivitetsgruppene. Alternativene var brettspill, sport, kunst & håndverk, musikk, spa og leiravis. Etter hvert måltid var det alltid kamp om å sikre seg plass på den ønskede gruppa. Mine personlige favoritter var spa og leiravis. (Unnskyld, mente «schpaa»-gruppa.) Der var det en avslappende selvpleie stund med ansiktsmasker, manikyr og armbåndlaging. Mens leiravisen satt i gang etterforskning på drama og juicy gossip som skjedde bak leirens kulisser (if you know, you know).

Kostymene for temafesten var kanskje noe av det kuleste jeg noensinne har sett, for årets tema var nemlig Disney. Moana, Aladdin, Belle, Mikke Mus og Russell fra «Opp» var bare noen av de få Disney-kjendisene vi så på temafesten. Et av kveldens høydepunkter var når hver og en viste fram sine karakterer. Helt utrolig hvor mye kreativitet folk kan ha!

 

 

Når dager tok slutt og aftenbønn var over, så var det ikke alle som hadde planlagt å gå til sengs. Noen deltagere valgte å dra på et lite natteventyr rundt fløyene. Og noen ledere fikk kanskje litt lite søvn. Mine damer og herrer, «operasjon: la oss snike oss ut uten å bli catcha av lederne» har nå blitt satt i gang. Man kunne høre lyder av både jenter og gutter som løp nedover gangene mens lederne jakta etter dem. Noen kom seg unna, andre ikke. Ofrene ble straffet med styrketrening på fotballbanen klokka tre om natta. Lite visste resten av folket om at det ble planlagt kollektiv straff neste dag. En for alle og alle for en, eller hva?

Dagene kontinuerte med minneverdige aktiviteter som Rød og Blå, Beat 4 Beat, skattejakt, olympiske leker, tivoli, vannkrig, speed date osv. Det har også vært veldig lærerikt med temaøktene og Pater Prater. Men vi må ikke glemme å nevne høydepunktet av alle måltidene på hele denne leiren: nemlig Stephens hjemmelagde brød. Med en gang den vidunderlige baksten ble servert til oss, var det kjærlighet ved første blikk. Brødet ble snakket så mye om at det ble stor etterspørsel om kokkens oppskrift. Flere prøvde å gjenskape brødet når de kom hjem, men vi kunne aldri glemme hvordan Stephen lagde det for oss.

 

 

De siste dagene inneholdt mange av mine favoritt-øyeblikk. Katolske talenter hadde helt fenomenale innslag, hvor alle viste fram sine spektakulære talenter. Det var et skikkelig show med alt fra musikk, dans og drama. (Jeg var forresten i en skikkelig kul dansegruppe, dere skulle bare ønske at dere kunne ha sett oss.) Siste kveld var vellykket med helt fantastisk mat og enestående taler fra både leirsjefen og deltagerne sin side. Festen hadde sykt god stemning på dansegulvet, og folk kjørte på med karaoke i full hals nede i underetasjen. Flere krigere døgna helt opp til soloppgang, mens mange svake sjeler slukna tidlig rundt omkring i hovedhuset. (Noen sjeler våknet opp med tusj på ansiktet. Og ja. Jeg var en av dem.)

Koffertene var pakka og rommene ble rydda. Det ble spist pølser før vi vinka farvel til Mariaholm på bussen på vei hjem tilbake til Oslo. Lederne sang «Adjø» av Jahn Teigen og alle ga hverandre klemmer før vi gikk hver vår vei. På denne leiren ble det skapt mange gode minner for livet. Tusen takk til alle som var med på å skape denne uforglemmelige opplevelsen!

Tekst skrevet av: Miza Vu

Relevante nyheter