Ungdomsleir på Mariaholm 2023

Juli måned var kommet og jeg skulle for første gang på ungdomsleir på Mariaholm. 

Jeg visste egentlig ikke hva jeg skulle forvente, men hadde hørt at det skulle være bra. «Bare meld deg på! Du kommer ikke til å angre!» hadde jeg hørt fra tidligere deltagere. Full av spenning og forventninger reiste vi 50 unge deltakere av gårde med buss til leirplassen.  

Da vi ankom var ble vi godt tatt imot av lederteamet og en deilig middag. Første aktivitet på agendaen var jo selvfølgelig de berømte bli-kjent lekene bestående av blant annet dance revolution og rekkeleker. Gjennom ulike aktivitetsgrupper som ble holdt nesten hver dag ble vi enda bedre kjent. Man kunne velge mellom aktiviteter som sport, leiravis (full av gossip), spa, musikk, spill, dans og om man turte kunne man ta sjansen på surprise gruppa. Resten av uka inneholdt aktiviteter som «er du smartere enn en leirleder?» (deltagerne vant selvfølgelig tihi), den velkjente speed-daten, stafett leker, Mesternes Mester, og Beat4beat. Fra leirens start til slutt kunne vi også gjennomføre ulike leirknuter. Blant annet ha på klærne vrengt, synge eller framføre en scene fra titanic ved måltider og mye mer.  

 

 

Tema for leiren var «Frykt ikke Gud» og gjennom uka lærte vi masse gjennom lærerike og tårefulle temaøkter holdt av de flinke lederne våre. Øktene lærte oss om martyrer og helgener, hvordan det er å være ung katolikk i Norge, trosforsvar, tvil og vanskelige tider, men også om nåde, håp og takknemlighet. I tillegg ble det også holdt et talkshow for oss med Thuy-Lan som host, og Søster Catarina og Andre som gjester. Talkshowet ga oss et innblikk i hva det vil si å få et kall og hva som fikk dem til å ville bli nonne og prest. Fantastiske Pater Khiem holdt også veldig interessante og informative Pater Prater for oss. Han svarte veldig godt på de mange spørsmålene som ble stilt. Kjempe spennende å høre på historiene han fortalte!! 

 

I tillegg til et teologisk tema hadde vi også et annet tema, nemlig Harry Potter! For én dag så hadde Mariaholm blitt transformert til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Det var sykt kult, spesielt da vi måtte løse et mordmysterium gjennom flere «fortryllende» oppgaver. Til temafesten fikk vi deilig dessert og hadde dansefest. Alle hadde også vært utrolig kreative og flinke til å kle seg ut som noe fra den magiske verden. Favoritt kostymet mitt var nok til en som hadde kledd seg ut som en drage. 🐉 

 

 

Dagene gikk og vi koste oss med katolske talenter, capture the flag, og sommer-OL. Under katolske talenter var det mange talentfulle deltagere som opptrådte med alt fra dans og sang til stand-up komedie. Men må ikke glemme de søte lederne våre som framførte et High School Musical parody på Norsk for oss. Da leiren nærmet seg slutt hadde vi blant annet filmvisning av Big Hero 6, bål, sakraments andakt (med lang kø for skriftemål), og selvfølgelig festmiddag. Tiden tilbrakt ved bålet kommer jeg til å huske lenge. Veldig gøy med riff off og aftenbønn. Det var en helt annen vibe liksom. Selv om vi ble mer stekt av ilden enn pølsene vi skulle grille da, og at utallige deltagere ble catcha med mobilen, lol.  

 

 

Gjennom hele leiren var det jo mye snakk om den såkalte “gallaen”. Folk hadde store forhåpninger, og de synes jeg ble oppnådd. Matsalen var like pyntet som folka (like elegante og fine alle sammen), og 3-retters middagen vi fikk servert var DEILIG. DEN MÅ FAKTISK SKRYTES AV FORDI 10/10, BESTE LEIRMATEN EVER!! KJEMPE FLINKE KOKKER! <3 Men nok om det, tihi. Sjarmerende Thuan var kveldens DJ, og det var TOP stemning på dansegulvet store deler av kvelden, eller burde jeg kanskje si natten? For som vanlig var folk oppe lengeeeee. Lenge nok til at mørke ble lys, men koselig var det å se sola stå opp sammen.

 

Dessverre så kunne ikke leiren vare for evig. Vi var nødt til å pakke, og ture tilbake til Oslo. Om bord på bussen vinket vi farvel til flere av de nydelige lederne som hadde vært utrolig flinke til å stå på gjennom de mange utfordringene som oppstod gjennom leiren. Til sist må jeg takke alle sammen for alt vi har lært, gjort og minnene som har blitt skapt. Dere har alle virkelig vært utholdende, og sterke, og har uten tvil hjertene deres på riktig sted. Det har vært kjempe gøy å ha blitt kjent med dere. Vi snakkes!  

  • Skrevet av Deltaker på Ungdomsleir 2023  

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert