Hva betyr ministrering for deg?

 

Arelis og Johannes er medlem av MinUt. De ønsker å fortelle om sine erfaringer med ministrering og hvordan det har påvirket dem og mange andre.

 

Hvordan var det å ministrere under WYD i Portugal?

– Arelis Heredia

Det å ministrere på Verdensungdomsdagen var veldig kjekt og en annerledes opplevelse, sammenlignet med når man ministrerer lokalt. Selv om messene har vært på et annet språk enn norsk, så er rutinen det samme. Men det å ministrere i en annen kirke eller i denne omgang også i et annet land, gir kanskje en annerledes følelse. Kanskje fordi du kjenner selv at du representer byen du er fra? Eller fordi kroppen din fyller seg åndelig på en annen måte.

Dette er litt vanskelig å forklare bare med ord. Liksom at man kjenner at kroppen din skjelver av glede sammen med sangene i messen, eller at man er veldig ivrig bare ved å tjene Gud på alteret. Ett av de vakreste messene jeg var med på var kanskje Olsok-feiringen i byen Abrantes, hvor vertsfamiliene våre deltok og så hvordan en norsk høymesse var. Å kunne være med på noe sånt var helt utrolig flott. Ellers så kunne jeg gjenkjenne følelsen av glede ved å se seminaristene da de ministrerte kontinuerlig. Også i den siste messen vi hadde ute med paven, hvor det var flere prester og noen biskoper.

 

Hva betyr ministrering for deg og andre?

– Johannes Eliasson

Det å kunne ministrere betyr mye for mange, og det er ulike grunner til at man begynner å ministrere. Det kan være alt fra fordi foreldrene dine sier du skal ministrere, eller at du har sett ministrantene i messen og har lyst til å gjøre det samme. I mitt tilfelle var det fordi moren min ba meg om det, og det er noe jeg er veldig takknemlig for. Jeg merket fort at det å ministrere ga messen en ny mening. Man lærer at det å ministrere ikke bare er å gjøre ting for presten. Det man gjør er å tjene Gud. En ministrant bærer fram blant annet brød og vin, som til slutt blir Kristi legeme og blod. Det å kunne tjene Gud gjennom ministrering er helt unikt, og det er derfor det betyr så mye for mange.

 

Hva gjør ministrering for barn og ungdom i kirken?

Ministrering gjør mye for barn og ungdom. For mange er det å ministrere en vei videre i troen, det var det i hvert fall for meg. Det kan til tider være vanskelig å få med seg alt som skjer i messen, men som en ministrant lærer man fort messens forløp. I tillegg føler man at man kommer nærmere troen når man gjør noe for Gud. For barn og ungdom er ministrering også veldig sosialt, man lærer å kjenne de andre ministrantene og skape relasjoner. Som for eksempel i ministrant-NM, der deltar man som et lag og blir kjent med ministranter fra hele Norge. Alle ministranter deler den samme troen og tjener Gud i messen. Det er en fin måte å skape gode relasjoner på, mellom andre barn og ungdom som deler samme tro.

 

Les mer av nyeste utgaven til Arken

  • Tema: Ministrantene
  • Maskotene
  • Quiz
  • Ministranttreff i Drammen
  • og mye mer!

Relevante nyheter