Hovedstyrets studietur til Danmark

Årets studietur fant sted første helg i mars og vi dro hele veien til København for å ha workshophelg med våre gode venner i Danmarks Unge Katolikker. Første pulje trosset bølgene i Skagerrak om bord på den famøse danskebåten, og ankom i en regnfull København fredags morgen. Etter litt sightseeing og gjenforening med resten av HS medlemmene dro vi samlet tropp til DUKs hovedkontor for første økt om forventninger for helgen og motivasjon for vårt arbeid. Deretter hadde jeg og Anna ansvar for kveldens aktiviteter hvor vi kunne vise DUKerne hva slags morsomheter NUK er gode på. Dagen etter fikk både NUK og DUK mulighet til å fortelle mer i dybden om sine organisasjoner og utfordringer samt muligheter for videre arbeid.

Vi dro også på kirkehopping og mange av oss var spesielt imponerte over de veldig utsmykkede kirkene. Dagen ble rundet av med en fin og intim sakdramentsandakt. På søndag dro vi alle i høymesse sammen i St. Ansgar (ikke den i Kristiansand!) også fikk NUK lært om hvordan to ildsjeler har bygd opp familiegrupper i bispedømmet. Alt i alt var det en veldig lærerik tur, hvor vi fikk sparret litt med danskene om løsninger til våre utfordringer og hvor vi kunne konsolidere våre diplomatiske forbindelser, som er spesielt viktig for videre samarbeid. Danskene var veldig sjenerøse verter og tok vare på oss nordmenn hele helgen til tross travle hverdager. Helgen var fylt av glede, skandinavisk fellesskap og nye inntrykk, deriblant det førerløse metrosystemet og servering av brødskiver og gulrøtter til kirkekaffen har gitt varige mén.

Vivian Phan

NUKs leder 23/24

 

 

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert