AKUTT i Roma

9 ungdommer og 5 voksne fra AKUTT dro den 19. februar til Roma. Vi var fremme på gjestehuset El Rosario Casa ved midnatt. Tirsdag morgen spiste vi frokost og hadde morgenbønn i kapellet i gjestehuset. Videre dro vi til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden og San Clemente. St. Paulus utenfor murene var et høydepunkt for de fleste. Der deltok vi også i en type ettermiddagsbønn. Munkene var veldig hjelpsomme, og den gamle damen ved siden av oss gav oss godteri. Vi avsluttet dagen med middag på Monti med de norske prestestudentene. Det ble pasta, pizza og dessert.

På onsdag dro vi til Pantheon, Hadrians mur, Trevifontenen, Paulussøylen og Olavsalteret. Så var det fritid, og for å sikre at vi kom oss trygt frem var vi aldri alene. Noen vandret rundt i byen, drakk bubble tea, shoppet mens andre sov. Senere møtte vi de norske prestestudentene. Vi fikk omvisning rundt i kollegiet, Venerable English College. Der lærte vi om katolske martyrer og feiret messen sammen. Etter messen spiste vi middag, mer pasta og pizza på menyen. Vi avsluttet dagen med å besøke kapitol og Peterssøylen. Til slutt spiste vi veldig god gelato.

Den siste hele dagen var dedikert til Peter, fordi det var dagen for Peters hellige stol. Vi dro til Peterskirken tidlig på morgenen for å feire messe i krypten, ved St. Peters grav med Father David. Det var en spesiell opplevelse for oss alle. Etter messen gikk vi opp til tårnet i Petersskirken og fikk en god utsikt av byen. Senere på dagen var det gelato, shopping, pasta, pizza og risotto. Vi tilbrakte fem uforglemmelige dager i Roma. Det var utrolig gøy å være med denne gjengen, dagene var fylt med latter, lange spaserturer, god mat,  nyinformasjon og ikke minst åndelig påfyll!

-Camilla Linh Vu

Se vlogg fra turen: https://youtu.be/cT3sk6c8kp4?si=c3TR1_tJD4d1EWfi

 

Colosseum

 

Titusbuen

St. Paul utenfor murene

 

Pantheon, Ann, Eimante og Camilla

 

St. Peterskirken

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert