Sommer med NUK

Barneleir Øst 

Estella Gelacio Lobo (10 år)

Hva er ditt beste minne fra årets leir?

– Mitt beste minne var de olympiske sommerlekene og rebusløpet for da var det mange forskjellige poster som jeg likte

Noen tips til de som er nervøse for å dra på leir for første gang?

– Det blir så gøy at du glemmer at du er nervøs. 

Hva foretrekker du, morgenbønn eller aftenbønn? og hvorfor?

– Jeg foretrekker morgenbønn fordi det er bedre sanger

Noe annet du vil dele om årets leir?

– Leir er noe av det beste med sommeren

Charlotte Gelacio Lobo (8 år)

Hva er ditt beste minne fra årets leir?

– Vannkrig var det beste og morsomste minne. 

Noen tips til de som er nervøse for å dra på leir for første gang?

– Det blir KJEMPE KJEMPE KJEMPE gøy! De som deler rom passer på hverandre.

Hva foretrekker du, morgenbønn eller aftenbønn? og hvorfor?

morgenbønn fordi det var om morgenen og ikke kveld. På kvelden var jeg så trøtt.

Noe annet du vil dele om årets leir?

– Leiren var SUPER gøy!

 

Barneleir Sør

Luis Alfonso (21 år) Var 2. gangs leirsjef for første gang på Barneleir Sør på Stella Maris.

Hva er ditt beste minne fra årets leir?

Jeg må innrømme at det ikke var et øyeblikk av denne leiren som var bedre enn andre. Dette var en event full leir, med vakre øyeblikk hver eneste dag. Jeg føler at en leirsjef kan sammenlignes med en far eller en mor, og barna på leir er dine barn. Det er ingenting i verden som er bedre for en forelder å se sine barn leke og le sammen, krangle og gjøre opp i ting sammen, grine og trøste hverandre. For sånt miljø var det mellom våre barn på leir. Samtidig besto lederteamet av mange debutanter som ikke hadde vært på leir før. Disse klarte å legge seg ned på barnas nivå og leke med de på tross av den store aldersforskjellen det er mellom de. I tillegg var lederne veldig hjelpsomme og samarbeidsvillige, noe som gjorde samholdet vårt trygt å være i. Alt dette kombinert utgjorde en av de vakreste leirene jeg har deltatt i, og det å få denne opplevelsen som leirsjef er en ren gave fra Gud. Det, er det fineste av det.

Noen tips til de som er nervøse for å dra på leir for første gang?

Det kan være mange grunner til at en kan være nervøs for å dra på leir. Personlig, så kan jeg relatere mye til dette. Jeg ville ikke dra på leir, da jeg deltok på min første leir i 2017. Det var det siste jeg ville. Jeg kjente ingen og det var langt borte. Men jeg var 14 år og hadde ingen stemme i hva jeg ville eller ikke, så alt jeg hadde igjen var å håpe på at dagene gikk fort. Jeg husker ennå veldig godt at jeg ikke likte å være der de første dagene. Men plutselig, på dag 3 av leiren, så fikk jeg venner. Disse var folk som gjorde leiropplevelsen utrolig kjekk og minneverdig. Husker plutselig at vi lo, og sang høyt hver dag, og ba sammen hver dag, og at vi alle delte én ting sammen. Nemlig troen. Jeg kan ikke si at jeg fant troen min på leir, for den fant jeg under sofaene hjemme hos meg. Men det å finne folk som sitter i samme båt som deg, uansett for moden eller sterk deres tro er, styrket min tro, for det var ikke bare meg og min familie lenger. Det er en ubeskrivelig verdi og makt i et fellesskap hvor Gud er sentrum i. For det er et fellesskap som baserer seg i en kjærlighet som er større enn oss. Dette er en kjærlighet som forener mennesker uavhengig av bakgrunn. Denne kjærligheten fant jeg da jeg dro på min første leir, og jeg har aldri angret på det. heller har jeg satset på den kjærligheten.

Derfor er mitt tips til deg som er nervøs for å dra på leir følgende: åpne opp ditt hjerte, len deg på Herren og stol på han. Dra på leir, og la deg bli fascinert av han. For èn leir, kan forandre ditt liv. Det vet jeg, fordi én leir, forandret mitt.

Hva foretrekker du, morgenbønn eller aftenbønn? og hvorfor?

Dette har variert mye gjennom årene. Da jeg var en fresh nuk’er, så likte jeg aftenbønn best. Nå som en ikke like fresh nuk’er, liker jeg aftenbønn fortsatt best. For da er dagen slutt og vi kan reflektere og takke Gud for den dag vi har fått. Før likte jeg veldig godt aftenbønn bangerene som; fall til ro og andre sanger som går i D moll. Nå er jeg veldig glad i stillhet og den litt mer liturgiske formaten av kompletorium, som inkluderer en samvittighets ransakelse, og noen salmer som handler om å overgi seg selv til Gud og om å stole på ham.

Noe annet du vil dele om årets leir?

Vi hadde sakramentstilbedelse og sang Adoro te devote på norsk, og den var utrolig vakker. Jeg koste meg veldig

 

Vestlandsleir

Johannes Eliasson (20 år) Leder

Hva er ditt beste minne fra årets leir?

Mitt beste leir minne fra vestlandsleir må nok være katolske talenter. Alle deltakerne deltok på katolske talenter og det var både interessant og gøy å se alle talentene. Ledere og deltakere så ut til å kose seg og var en perfekt kveldsaktivitet.

Noen tips til de som er nervøse for å dra på leir for første gang?

Jeg husker selv når jeg var deltaker på leir for første gang. Jeg visste ikke hva jeg kom til, men jeg lærte fort at det ikke var så skremmende som jeg trodde. Lederne bruker god tid på alle leirene for at vi skal bli kjent med hverandre. Så man trenger ikke være redd for å ikke bli kjent med noen.

Hva foretrekker du, morgenbønn eller aftenbønn? og hvorfor?

Jeg foretrekker aftenbønn fordi det er en god avslutning på kvelden. Man faller til ro og takker Gud for dagen som har vært. Det er en fin måte å avslutte en lang dag på.

 

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert