Nyhetsarkiv

Meld deg på World Youth Day 2023!

Du kan endeling melde deg på NUKs tur til World Youth Day i Portugal i 2023! Meld deg på her. [OPPDATERING: Det er fullt og vi har åpnet venteliste les mer »

world youth days

5 viktige ting fra Landsmøtet 2022

Fikk du med deg at NUK hadde Landsmøtet sitt denne helgen? Her er 5 viktige beslutninger som ble tatt av representanter fra NUKs lokallag rundt omkring i landet (fra NUK Juventus i Tromsø til SAUL i Kristiansand), Landsstyret (NUKs utvalgsledere, redaktører og Hovedstyre). Det var 40 lokallagsrepresentanter tilstede, i tillegg til 15 medlemmer fra Landsstyret. Med funksjonærer, gjester og stab ... les mer »

LM

Landsmøtet 2022

Her finner dere sakspapirene for årets landsmøte 9.-11. september. De blir også sendt ut til alle påmeldte, lokallagsledere, LS og andre inviterte. Sakspapirer (med vedlegg) Andre relevante vedlegg (er også inkludert i sakspapirene over) Økonomi les mer »

LM

Ungdomsleir på Mariaholm 2022

 

Tiden var inne for enda en sommerleir, og sjansen for å møte gamle og nye venner var kommet igjen. Gjensynsgleden var på sitt beste, for leirstedet på Mariaholm var som mitt andre hjem. Ikke bare er det der jeg har de beste minnene, men det er også det stedet hvor jeg styrker mitt bånd med Gud, gjennom troskap og fellesskap. Alle leirene jeg har vært på tidl... les mer »

ungdomsleir

18 + helg – Corpus Christi

Helgen 17. - 19. juni arrangerte vi 18+ helg i Bergen🥳 Det ble byvandring og hyggelige sosiale aktiviteter🥰 Vi fikk bli bedre kjent med unge voksne katolikker fra hele landet og møtte inspirerende unge troende bergensere🤗 Vi fikk også ta del i menighetens storslåtte liturgiske program og feiret Corpus Christi høytiden i fellesskap😇 Vi er veldig takknemlige for alle de herlige menneskene som ... les mer »

18+

Landsmøte 2018 1

Innkalling til NUKs Landsmøtet 9.-11. september

Landsmøtet er NUKs høyeste organ og møtepunkt for alle lokallag, utvalg, redaksjoner, Hovedstyre og stab. Landsmøtet avholdes 9.-11. september på Mariaholm.   Jamfør NUKs vedtekter §7 inviteres lokallagsrepresentanter, landsstyret, biskoper, delegater fra pastoralrådene og gjester til Landsmøtet. Det er noen frister å notere seg.

Du kan nå melde deg på World Youth Day 2023

Meld deg på her [FULLT]. Meld deg på venteliste her.   Om WYD

World Youth Day (WYD) eller verdensungdomsdagene ble innstiftet av Pave Johannes Paul II i 1985. Verdensungdomsdagen er en årlig fei... les mer »

world youth days

Lydhørhet, tillit og trygghet

Hva gjør du om du opplever noe ubehagelig? En krenkelse? Trakassering? Overgrep? Eller et hvilket som helst form for tillitsbrudd i NUK? Hva om du vet at noen andre har opplevd noe? Hva om du syntes det er en ukultur i lokallaget eller på arrangement? Vi håper du sier ifra.   Til nå, så har det kanskje ikke vært så lett å si ifra - men det vil vi gjøre noe med! Derfo... les mer »

Varsle

Årets Nykommer – Clara Sander!

For sjette år på rad deler rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Dette for å sette pris på engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige som har vist at det ikke er så vanskelig å komme i gang og engasjere seg.

Den frivillig... les mer »

Frivillighet dagen 2021 NUK NUKs anbefalinger

Pave Frans’ budskap til den 36. Verdensungdomsdagen

 

 1. november 2021
«Stå opp! Jeg velger deg ut til vitne om det du har sett» (jf. Apg 26,16) Kjære unge mennesker, no... les mer »

world youth days

Frifond 2018

Nye FriFond Retningslinjer

NYE FRIFOND RETNINGSLINJER Frifondsmidler er den økonomiske støtten mange lokallag får fra NUK og gjør det mulig å gjennomføre en haug med aktiviteter. Dette er midler vi får fra Landsrådet for Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU), en paraplyorganisasjon for barne- og ungdoms... les mer »

Frifond

NUKs æresmedlem 2021

NUK har stilt et par spørsmål til årets æresmedlem, Paul Marić. Det er ikke nødvending å introdusere Paul, som er godt kjent blant både unge og eldre katolikker i Norge. Paul jobber som IT-sjef i Oslo katolske bispedømme. Han har støttet ungdomsarbeid i mange år, har selv vært medlem av NUK siden 1994.

Du har blitt kåret til NUKs æresmedlem i år. Dette fordi du har støttet NUKs un... les mer »

æresmedlem NUK Q

NUKs 18+ helg på Mariaholm

NUK inviterer alle unge voksne i alderen 18–35 år til retrett på Mariaholm 12.–14. november! Vi skal fordype oss i temaet St. Josef – forbeder og forbilde. 🙏 Vi kommer til å ha temaøkter, sakramentstilbedelse, bønn, samtaler, ti... les mer »

18+

Gode og hellige valg

Alle ønsker å kunne ta gode valg i livet. For de kristne er det ekstra flott når valgene blir både gode og hellige. La oss se hva forskjellen på dem er. Frie valg Det er ingen tvil om at alle ønsker at våre valg er handlinger vi selv bestemmer, og ikke noe vi blir presset eller påvirket til av andre. Mange lurer likevel på om det er mulig å ta et fritt valg, et v... les mer »

Arken Artikler

Ny distriktsinndeling i NUK

Bor du i Viken (tidl. Akershus, Buskerud og Østfold) eller Innlandet (tidl. Oppland og Hedmark)?🏞 Da trenger vi DEG for å kartlegge og bistå i arbeidet med nye distriktsinndelin... les mer »

distrikter

Sakspapirer og program for Landsmøte 2021

Hei! Har du allerede meld deg på Landsmøte? Da vil du sikkert ha tilgang til programmet og årets sakspapirer. Du kan laste dem opp her: Beredskapsplan (utkast) Sakspapirer les mer »

LM

Barne- og ungdomsarbeider i St. Svithun menighet (25 % fast stilling)

Barne- og ungdomsarbeideren er de unges kontaktperson i menigheten, og skal jobbe for at alle føler seg hjemme og ivaretatt i Kirken. Det er en stilling med fleksibel arbeidstid og mye selvstendig arbeid, som i stor grad handler om å lede og inspirerer frivillige. I staben vil de nærmeste samarbeidspartnere være katekesekoordinator, sekretær og kantor.

Informasjon om arbeidssted og stillin... les mer »

ledig stilling

NUKs arrangement sommeren 2021

NUK følger nøye med på Folkehelseinstituttets anbefalinger og råd, og nasjonale og kommunale tiltak. Å arrangere leir i dagens situasjon forutsetter forsvarlige smittevernstiltak. Du kan lese mer om dette her: Smittevernstiltak – leir les mer »

Arrangementer Leir

Landsmøte 2021

NUKs Hovedstyre ønsker å invitere lokallag til å delta på NUKs Landsmøte 3.-5. september 2021 på Mariaholm. Landsmøte er NUKs øverste organ og vedtar rammene for NUKs budsjett, fremtidig arbeid og fokusområder, Adventsaksjonen, og mye mer. Om det er noe du eller lokallaget ditt ønsker å ta opp på LM kan det meldes inn frem til 3. august (etter denne fristen behandles de unde... les mer »

LM

Oslo katolske bispedømme søker videojournalist

Vil du hjelpe oss med å visualisere Den katolske kirkes tro, lære og rike kultur? På 30 år har Den katolske kirke i Norge vokst fra noen tusen til ca. 165 000 medlemmer. Kirken var tidlig ute og lanserte nettsiden katolsk.no for over 25 år siden. Nå styrker vi vår digitale satsning, og søker en kreativ og engasjert videomedarbeider til en to-årig prosjektstilling, heltid, ved vårt hovedkonto... les mer »

OKB

Alexander Kopperud og Cornelia Ramse – Helsearbeidere i pandemiens tid

Hvis du har vært på leir har du kanskje vært så heldig å ha enten Cornelia eller Alexander som ledere, og mest sannsynligvis som førstehjelpsansvarlige på leiren. Hvis ikke, har de helt sikker klart å vise en så stor omsorg og stort ansvar at du og de du har vært på leir med har følt dere trygge i deres hender likevel. De begge jobber i helsevesenet, og vi skal bli bedre kjent med dem, dere... les mer »

Intervju Q

Ordets makt og kampen om språket

  «For han talte, og det skjedde. Han bød, og det sto der.» (Sal 33,9) I vår tid erfarer en vi utbredt forvirring rundt hva som er virkelig og hvilket forhold det har til ord og språk. Kirken holder fast ved en virkelighet utenom våre egne tanker og at språk og ord må gjenspeile virkeligheten for å oppnå sannhet. I løpet av det siste århundret har det oppstå... les mer »

Artikler Credimus

Bli med på pilegrimstur til olsok i Trondheim i år! 

NUK arrangerer i år TO parallelle pilegrimsturer for unge voksne: én langs Mjøsa, ca. Kapp–Øyer, og én over Dovre, ca. Otta–Kongsvoll. 🏞🙏 HVA BESTÅR PILEGRIMSTUREN AV? Først går vi i fem dager, ca. 20 kilometer hver dag. Så reiser begge pilegrimsturene til Heimdal og går siste stykket inn til Trondheim sammen. Vi overnatter hovedsakelig i... les mer »

Bli med Pilegrimstur

Topptur med NUK: digital påskeleir for unge

Det var med et tungt hjerte at vi igjen måtte avlyse påskeleirene våre. Hvis konfirmanter og ungdommer ikke kan komme til Mariaholm, tar vi med Mariaholm til dere! Live fra Mariaholm - messer, morgen- og aftenbønner, pater prater, aktivitetsgrupper, temaøkter, quiz og masse mer! Du kan lese hva NUKs general sekretær Stephen Trotter forteller om les mer »

Bli med Konfirmantleir Påske

Påskeuken: kontoret holder stengt

NUKs Kontor holder stengt fra og med mandag 29.mars frem til Påske. Vi åpner som normalt tirsdag 6.april. God Påske!   les mer »

Kontoret

Viktig oppdatering om påskeleirene

Det er med et tungt hjerte at NUK igjen må avlyse påskeleirene våre. Utviklingen i smittesituasjonen i det siste, og situasjonen fremover, gjør det ekstremt vanskelig og utfordrende å avvikle leirene. Vi er kjempetakknemlige for innsatsen til leirsjefene, Juliane Ottersen, Vivian Phan og Abel Amar, og lederteamene de klarte å samle. De hadde store planer for leirene sine og gledet ... les mer »

Leir Påske

Smittevernsråd til NUKs lokallag tiden fremover

Råd til lokallag

Landsstyret gjennomgikk forrige helg en ny veiledning til NUKs lokallag om aktivitet fremover mtp. smittevern. NUK oppfordrer alle lokallag til å sette seg inn i sine lokale tiltak og ha god dialog med sognepresten og menigheten om hvordan man kan opprettholde aktivitet i lokallagene - om det er digitalt eller fysisk.   les mer »

Lokallag

Hjemmekontor!

NUK kontoret vil være ubemannet fra og med torsdag til ubestemt tid. Dette gjøres etter et av de nye tiltakene som har blitt innført i Oslo; påbud om hjemmekontor. Vi kan nås på mail; nuk@nuk.no. les mer »

Kontoret

Bli kjent med NUKs Leder – Katherine Esquivel

Hvem er Katherine Esquivel ?  Katherine er 26 år gammel, er oppvokst og bor i Oslo, jobber som matte- og naturfagslærer, kjøper fortsatt DVDer og blu-rays og les mer »

Leder NUK

Naturloven og hedningene

I Den katolske kirkes katekisme står det: «Naturloven er til stede i hvert menneskes hjerte og er fastlagt av fornuften. Dens påbud gjelder alle, og alle mennesker er underlagt dens autoritet» (nr. 1956). Det er mange i dag, selv blant katolikker, som ikke vet hva naturloven – som vi på norsk også kaller «naturretten» – er. Jeg har nylig fullført en masteroppgave i filosofi om naturrett, og vil... les mer »

Credimus

Katolsk Informasjonstjeneste

Bispevielse i Trondheim med 18+

Den første helgen i oktober deltok jeg på NUKs 18+-helg i Trondheim, under vigselen av vår nye biskop-prelat, Erik Varden. Dette ble en utrolig koselig, rik og minneverdig opplevelse, fylt med liturgi, folkefest og god stemning. Til tross for pandemien dukket katolikker fra hele landet opp, og midt i ... les mer »

Arrangementer NUK

Adventaksjonshelgen 2020 – AVLYST

Adventsaksjonshelgen 2020 er i år dessverre avlyst, men Adventsaksjonen vil fortsette som før. Det vil komme mer informasjon fra KUT om hvordan ting vil gjennomføres, så følg med videre. Eventuelle spørsmål kan henvendes til KUT gjennom KUT@nuk.no eller Adventsaksjonen på Facebook. Vi håper at alle fortsatt gleder seg like mye til å være med og på å bidra til årets aksjon!   les mer »

AA AA2020

Adventsaksjonen 2019 – Fisk For Fremtiden

Adventsaksjonen er Norges Unge Katolikkers (NUK) årlige solidaritetsaksjon som vi arrangerer i samarbeid med den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas.   Adventsaksjonen (AA) 2019 ble offisielt avsluttet under NUKs landsmøte i slutten av september, da totalsummen av de innsamlede pengene fra aksjonen ble publisert, og sjekken ble overrakt til Caritas. Bar... les mer »

AA AA2019

Utkast av Årsrapport 2019-2020

Kjære, medlemmer! Her finner du Årsrapport 19-20 Utkast Gjerne ta en titt og send inn forslag av endringer til sedem@nuk.no Landsmøtet avholdes 18.-20. september på Mariaholm. les mer »

LM Lokallag LS NUK

Sakspapirer Landsmøtet 2020

Kjære, medlemmer!   Her finner du sakspapirer for LM 2020. Landsmøtet er NUKs høyeste organ, og setter kursen for NUKs arbeid i årene som kommer. Alle lokallag har rett til å sende 2 representanter (3 hvis lokallaget har over 100 medlemmer) med tale-, forslag- og stemmerett. Ta kontakt med lokallagsstyre... les mer »

LM Lokallag LS

Assumpta est Maria in coelum, gaudent Angeli!

Tekst: Ingvild Aavitsland   «Maria er blitt opptatt i himmelen, og englene gleder seg!»[1] Assumptio Mariae, festen for Marias opptagelse i Himmelen, er en av Kirkens store Mariafester og feires som regel med mye pomp og prakt – blant annet blir det mange steder, også i Oslo, vanligvis arran... les mer »

Credimus

Ungdomsleir 2018, tatt med åpne armer

Sommerferie

Kontoret er ubemannet fra 13. til 17.juli. Vennligst send mail til nuk@nuk.no om det skulle være noe. Vi skal prøve å svare så snart kontoret er bemannet igjen. God sommer!    Hilsen Norges Unge Katolikker     les mer »

Kontoret

Oppskriften på et verdifullt liv

Akkurat nå er det vanskelig å gjøre mye. Man kan ikke gå på fest, treffe venner. Det eneste man kan gjøre er å sitte hjemme. Hvis man er heldig får man gjøre jobben sin eller studere hjemmefra. Har man vært en aktiv person før får man plutselig mye fritid. Har man vært engasjert kan man kjenne på en avmakt. Istedenfor å gi seg hen til selvmedlidenhet skal jeg prøve å finne trøst hos dem som er ... les mer »

Credimus

Vår Mor kommer med Håp

“Knowing how to wait, while patiently enduring trials, is necessary for the believer to be able to “receive what is promised” skriver pave Benedikt XVI i hans encyklika “Spe salvi” (2007) Å vente, å våke med tålmodighet og tillit til vår Far er hvordan vi skal ta imot alle hendelser, situasjoner i våre liv. Jomfru Maria er vår støtte, veileder og eksempel. Hun ventet alltid, tålmodig og med ... les mer »

Credimus

Risikovurdering og smittevernstiltak

Vi er kjempeglade for å kunne arrangere sommerleirer i år! De nasjonale tiltakene har blitt lettet nok til at vi, med en robust i hånden, føler at vi kan arrangere sommerleirer hvor både deltagere, foreldre, og ledere kan føle seg trygge. Alle våre leirsjefer vil få nøye oppfølging før og under leir slik at de kan planlegge og gjennomføre leirene sine på best mulig måte. I noen tilfeller vil de... les mer »

Leir

Om barmhjertighet

“Salige er de barmhjertige, for de skal selv finne miskunn.” (Matt 5,7) “Kom, dere som min Far har velsignet, og ta i eie det rike som er gjort rede for dere før verdens grunnvoll ble lagt! For jeg var sulten, og dere gav meg mat, jeg var tørst, og dere gav meg å drikke, jeg var hjemløs, og dere tok dere av meg, jeg var naken, og dere gav meg klær, jeg var syk, og dere kom for å se til meg, ... les mer »

Credimus

Vår jord – Guds gave

Vi sier ofte at jorden er vårt hjem, og det er helt riktig. Vi har alltid bodd her og vi vil fortsette å bo her i en lang stund til. Jorden er vårt – hjem, kjære hjem. Men hva er grunnen til at vi kaller jorden vårt hjem?   Skapt av Gud Husker dere sangen: ”Alt er skapt av deg, å Gud, ved din makt og på ditt bud, luft og lys og sjø og land, fugl i s... les mer »

Arken

Thomas Aquinas om kjødets oppstandelse

Den hellige Thomas Aquinas skriver om kjødets oppstandelse i Summa theologiae, og gjendriver den gnostiske tanken om at sjelen bare kan bli fullkommen uten kroppen. Han baserer seg på den aristoteliske læren om hylomorfisme – at alle ting i den sansbare verden er sammensetninger av form og stoff – for å vise at mennesket er en helhet av kropp og sjel. Det følgende utdraget kommer fra spørsmå... les mer »

Credimus

St John Paul II, human dignity and happiness

“We want to be happy. Is it possible to be so in the present day world?” This question was presented by the French youth to Pope St John Paul II on one of his pastoral visits to France. This question directly addresses the Pope’s concern expressed in so many of his writings and speeches. During his whole pontificate he has been insisting on highlighting the issues and struggles of our era. Y... les mer »

Credimus

Maria er den første skapningen som opplever evig liv

Denne teksten er en oversettelse av St. Johannes Paul IIs generalaudiens 9. juli 1997. Paven snakker om Marias opptagelse i Himmelen, at hun med kropp og sjel er i Himmelen og sitter ved Kristi side. Vår kjære Mor er et ideal for alle oss mennesker, måtte vi søke tilflukt under hennes vernende kappe og gå med henne på vei til Himmelrikets herlighet. 1. Kirkens konstante og enstemmige Trad... les mer »

Credimus

Oppdatering om påskeleirene

På grunn av forlengelsene av de nasjonale tiltakene, så er det ikke mulig å gjennomføre påskeleirene i år. Vi vet mange gledet seg til sin første, andre, tredje, eller siste påskeleir, og beklager at det ikke blir noe av. NUK begynner nå å virkelig legge om til denne nye, digitale virkeligheten. Hvor vi møter utfordringer får vi også muligheter til å tenke kreativt og innovere - og ikke mins... les mer »

Leir NUK

Evangelielesningen og det lille korstegnet i messen

Messen består av to hoveddeler, det er Ordets liturgi og Nattverdens liturgi. I Ordets liturgi leses det om søndagene fire lesninger fra bibelen, en fra det gamle testamentet, en gradualesalme (GT), en fra det nye testamentet og en evangelielesning (NT). Evangelieteksten er den siste av disse tekstene som leses, før presten holder sin preken, og dette er den aller viktigste av alle lesningene i... les mer »

NUK

Beredskap og risikovurdering

Etter de nasjonale tiltakene og regjeringens vedtak 15. mars om å forby opphold på fritidseiendommer frem til 1. april, med mulighet for Helse- og Omsorgsdepartementet å forlenge forskriften, er det svært vanskelig, hvis ikke umulig, å gjennomføre påskeleire i år. Det betyr ikke at vi gir opp! Vi har et sterkt ønske om å gjennomføre leirene, med forsterkede hygienetiltak, rutiner og en bered... les mer »

NUK

Oppdatering om NUKs arrangement og smittespredning av Covid-19

Alle spørsmål og henvendelser rettes til generalsekretær på mail eller telefon. NUK følger nøye med på FHI og OKBs anbefalinger og har besluttet følgende om de kommende arrangement: 18... les mer »

Arrangementer Leir NUK

No one should have to believe alone!

About Claire Hey! I‘m Claire, 19 years old and from the south of Germany (Karlsruhe). After I finished High School in Summer 2019, I wanted to take a year off from learning and studying and also spend my time in a useful manner. The german, catholic organisation Bonifatiuswerk gives young people a chance to live in a Scandinavian country, while experiencing and volunteering in the Cat... les mer »

Volontører

Norges Unge Katolikker søker organisasjonskonsulent med kommunikasjonsansvar: 12 måneders vikariat (heltid)

Norges Unge Katolikker (NUK) er Den katolske kirkes barne- og ungdomsorganisasjon, som arbeider for å styrke en katolsk identitet hos unge og fremme felleskap i Kristus. Grunnelementene i NUK er lokallagene – som spenner fra barne- og katekeselag til studentlag. Organisasjonen har ca. 80 lokallag og rundt 3000 medlemmer. NUK har 3 ansatte med hovedkontor i Oslo, og hundrevis av frivillige som b... les mer »

ledig stilling NUK

Møter med vår Elskede

Her sitter jeg på kafé, drikker kaffe og hører på så vakker musikk spilt av fem menn på hver sin cello – det vakre, milde instrumentet. Takk Gud for disse små gledene, for skjønnheten vi kan oppleve i hverdagen; for den forsmak på himmelen vi får i musikk, i møter, ja, til og med i en god cappuccino; små gleder som peker mot den store gleden vi finner i vår Herre, som kommer fra Ham og leder os... les mer »

Artikler Credimus

Rare katolske begreper #1: Transsubstansiasjon

Dette er første innlegg i en serie på NUK.no som skal ta for seg «rare» begreper fra katolsk tro og tradisjon – det vil si, begreper som du kanskje ikke har hørt om før, eller som du har hørt om og kanskje ikke forstår fullt ut. Det første begrepet er «transsubstansiasjon». Hva er det for noe? Vi leser i Den katolske kirkes katekisme, nr. 1413: Ved konsekrasjonen skjer transsubstans... les mer »

Artikler

Katolikk med et personlig forhold til Jesus?

Du har kanskje hørt noen av våre protestantiske brødre og søstre si at det viktigste med å være kristen er at man har et «personlig forhold» til Jesus. Hva er det katolske synet på dette? Kan og bør katolikker også ha et personlig forhold til Jesus? Og i så fall, hva innebærer det? Noen ganger kan et personlig forhold til Jesus bety at man ikke synes det er så viktig å gå i messen eller å ti... les mer »

Artikler

Maria: den første skapningen som opplever evig liv

Denne teksten er en oversettelse av St. Johannes Paul IIs generalaudiens 9. juli 1997. Paven snakker om Marias opptagelse i himmelen, at hun med kropp og sjel er i himmelen og sitter ved Kristi side. Vår kjære Mor er et ideal for alle oss mennesker, måtte vi søke tilflukt under hennes vernende kappe og gå med henne på vei til himmelrikets herlighet.

 1. Kirkens konstante og enstemmige ... les mer »

  Artikler

Ung katolikk i et sekulært samfunn – Ungdomsleir 2019

Enda en vellykket sommerleir har blitt holdt på Mariaholm. En uke hvor man virkelig fikk styrket troen gjennom fellesskap og handling. 56 deltakere kom, og 19 heldige fikk være med i lederteamet (inkl. kokker, prest og en Elisabethsøster (!)). Temaet for årets leir var "ung katolikk i et sekulært samfunn". Tradisjonen tro hadde vi temaøkter gjennom uka som vinklet dette tema... les mer »

ungdomsleir

Langs leden med pilegrimene fra NUK – Pilegrimstur 2019

I slutten av juli gikk atten unge voksne fra NUK pilegrimstur over Dovre mot Nidaros.  Vi gikk i fem dager hvor vi bad og badet sammen, støttet hverandre opp bakker og berg, og kjente på smerte i fotsåler og gnagsår. Vi ankom Nidarosdomen med bønn og sang, og etter noe om og men slapp vi inn i helligdommen – vår pilegrimsferds mål. For de fleste av oss var det første gang. Blant høydepunkte... les mer »

Pilegrimstur

Hva er kroppens teologi?

Hva tenkte du når du leste denne tittelen? Teologi om kroppen? Det teologi har å si om kroppen? Du er unnskyldt om du tenker sånn, men det er faktisk det motsatte: kroppens teologi er ikke teologi om kroppen, men teologi av kroppen. Det handler ikke om hva Gud forteller oss om kroppen, men om hva kroppen forteller oss om Gud.  les mer »

Artikler Credimus

Påskeuken i Taizé

Midt utpå landet i Bourgogne i Frankrike ligger kommuniteten Taizé . En liten landsby der en økumenisk munkeorden har samlet seg for et liv sentrert rundt Gud, bønn og kristen meditasjon. Dette er ikke bare en vanlig munkeorden, for hvert år er det flere tusen tilreisende som kommer for å oppleve hva livet i Taizé har å by på For å komme til Taizé kjørte vi buss gjennom hele Europa – en reis... les mer »

Taizé

NUK er på jakt etter ny leder!

NUK hadde ikke klart seg uten de frivillige, mennesker som tar ansvar, jobber frivillig og ønsker det beste for organisasjonen! NUK starter nå å lete etter frivillige som har lyst å sitte i Hovedstyret. I september skal Landsmøtet velge ny Leder og styre for NUK. Er DU den rette personen for dette? Les stillingsbeskrivelsen for NUKs leder under. Hvis du synes dette høres spennende ut, send e... les mer »

Leder ledig stilling

Har du lyst til å jobbe for en god sak?

Har du lyst til å bruke din katolske tro til å fremme et sosialt engasjement i NUK? Ønsker du å spre bevisstgjøring rundt globale spørsmål blant ungdommer? Da tror vi at Karitativt utvalget er utvalget for deg! Karitativt utvalg (KUT) er det utvalget i NUK som skal fremme karitativt engasjement og sosial bevissthet i organisasjonen, hovedsakelig gjennom den årlig... les mer »

AA KUT

Skogstad konfirmantleir 2019

For en måned siden var vi med på en uforglemmelig opplevelse, nemlig påskeleir på Skogstad. Først møttes vi opp utenfor Østbanehallen og fikk øye på ledere med skilt som hilste på alle de ukjente deltagerne.

Så gikk vi inn på bussen og satte oss v... les mer »

Konfirmantleir Skogstad

Vel overstått Adventsaksjon 2018

Kjære privatpersoner, lokallag, menigheter og skoler. Gratulerer med vel overstått Adventsaksjon 2018! Med deres bidrag og innsats har vi klart å samle inn hele 700.077,00 kroner! Det er til stor glede for oss i KUT (Karitativt utvalg) som jobber med denne aksjonen gjennom hele året. Vi er svært glade for at så mange har engasjert seg for at andre skal kunne... les mer »

AA2018

Å bli ledestjerne

Mange lurer nok på hvor mange stjerner det finnes på himmelen. Den som prøver å telle dem, vil fort gi opp for de er utallige, og det finnes mange flere som vi ikke kan se med det blotte øye. Betyr stjernene noe for oss? Barndomsdrøm Min mor har flere ganger sagt at jeg som liten gutt var virkelig en nysgjerrigp... les mer »

Arken Artikler

Har du lyst til å være leirsjef eller praktisk en dag?

Se hit! Dette er helt nytt- og akkurat nå har du muligheten til å melde deg på til årets sommerleir for ungdommer! Har du lyst til å være leirsjef eller praktisk en dag? Men er du kanskje redd eller ikke tørr å melde interesse for du ikke vet hva det krever/innebærer? Eller ønsker du å lære mer? I sommer fra 5.-12.juli har DU muligheten til å være med som as... les mer »

leirsjef praktisk ungdomsleir

Gulsrud til nye høyder

Alt startet med at våre eldre venner snakket om hvordan leiren deres var. De sa at vi også burde ta denne sjansen om å få bli kjent med andre katolske ungdommer og bare kose oss i en hel uke ved hjelp av leiren. Vi ble overbevist av dem om at dette var noe vi skulle være med på. Da var dagen for leiren kommet og vi hadde gledet oss etter alt det vi hadde hørt om de tidligere leirene. Når vi ... les mer »

Konfirmantleir Gulsrud

Reisebrev: Kroppens teologi med Christopher West i København

Helgen 12. til 14. april var jeg i København sammen med andre fra blant annet Norge, Sverige og Danmark for å høre på en rekke foredrag om kroppens teologi med den verdenskjente katolske forfatteren Christopher West. Helgen, som også inkluderte messer og musikalske innslag, ble arrangert gjennom noe som kalles «The Cor Project». Med tanke på at det latinske ordet cor betyr hjerte, vist... les mer »

Artikler Reisebrev

Er du vår nye BUT-leder?

Ønsker du å være en del av et aktivt katolsk fellesskap? Har du glede av å være frivillig og jobbe med barn? Da søker vi deg som den nye lederen for Barneutvalget (BUT) i Norges Unge Katolikker!

Vi søker etter en som trives i fellesskap med det katolske miljøet o... les mer »

BUT

Å være sammen i bønn

Tenk på vårt kirkefelleskap i den hellige messen. Hvor vakkert dette møtet, denne kommunionen blir når vi sammen kan delta i den største kjærlighetshandlingen. Vårt eget møte med Gud i messen blir delt med andre, særlig dem vi er glad i. Alle vi som er i kirken, om det så er en ukedagsmesse eller en høymesse på søndag, er ett i Gud, i Kristus.
Det er naturlig å oppleve et familiefelle... les mer »

Artikler Credimus

Er du vår nye generalsekretær?

  Brenner du for barne- og ungdomsarbeid? Har du lyst til å være med på å lede en organisasjon? Som generalsekretær i NUK får du en enestående sjanse til å påvirke livet til katolske barn og ungdommer i Norge, utvikle d... les mer »

NUK

NON MEA SED TUA

Vårt flinke CFC-YFL lokallag er alltid engasjert og fokusert på å blomste innen troen. Men det er ikke bare viktig for dem å ha det gøy, men også stille spørmål om Guds vilje og følge gode forbilder. Her kan du lese om hva som skjedde under CFC-YFLs Ledertrening 15.17- februar.
Under ledertreningen hadde vi stort fokus på St. Paulus: hvordan han gikk fra å være en som forfulgte kristn... les mer »

Lokallag

Ledertrening vår 2019

22-24 februar ble det arrangert ledertrening vår på Mariaholm. Det var 18 kursdeltagere og sammen med NUKs hovedstyre var vi 38 totalt i løpet av helgen.
NUKs ledertreningshelg er et arrangement hvor deltagere gjennom sine kurs lærer mer om lederrelevante temaer som Tro, Bønn, Lokallagsledelse og Leirledelse. Trokurset er et kurs hvor deltakerne sa... les mer »

Artikler

Maristenes emblem

Jubileum hos maristene

Maristene er et ordenssamfunn som har sin opprinnelse i Frankrike i begynnelsen av 1800-tallet.

De tar Maria som forbilde og vil være en støtte for Kirken som Maria har vært. I 1925 kom den første marist til Norge: Jakob Mangers, som ble biskop i Oslo fra 1932 til 1964. I dag er det 4 marister i Norge, og sammen feirer disse 300 år ... les mer »

maristene

Lenjas siste dag

Minner fra Norge

Hei, jeg heter Lenja Bockermann, er 19 år og kommer fra Münster i Tyskland. Jeg kom hit til Norge som en frivillig for «Bonifatiuswerk der deutschen Katholiken» og jeg har allerede vært her siden september i fjor og jeg drar hjem nå i mars.

Mine arbeidsoppgaver har vært todelt. Først så har jeg vært med på å hjelpe til på menighetskontoret til St. Ol... les mer »

Volontører

WYD 2019 Panama: På flyplassen

WYD Panama 2019-en smakebit av himmelen

Det er ikke lett å skrive kort om NUKs tur til WYD, fordi det er så mye jeg vil dele. Jeg blir varm om hjertet av å tenke på vertsfamiliene i Costa Rica, som åpnet sine hjem for ca. 700 pilegrimer som var på vei til Panama, folk de aldri hadde møtt før. les mer »

world youth days

Lourdes 2016

Invitasjon til den 61. internasjonale Militærvalfart til Lourdes

Kanskje du nå gjør militærtjeneste eller kjenner noen som gjør det? I så fall har du eller han eller hun mulighet til å bli med på militærvalfart til Lourdes i Frankrike fra 13. til 23. mai 2019.

Forsvaret har egne permisjonsbestemmelser som gir katolikker mulighet til «pilegrimspermisjon». Selv o... les mer »

Militærvalfart

Panama 2019: Forberedelseshelg

WYD: Forberedelser til #Panama2019

Under en uke igjen til avreise!

Sakte men sikkert faller alle brikkene på plass, og vi har bedre oversikt over hvordan turen blir seende. Det hele begynner med kveldsmessen i St. Olav mandag 14. januar, etterfulgt av registrering, måltid, og overnatting i Mariagå... les mer »

world youth days

Julestengt

NUKs kontoret holder julestengt 24. desember 2018 - 3. januar 2019.

God jul og velkommen igjen på nyåret!

les mer »

NUK

Forside

Er jula en hedensk høytid?

Rundt juletider er det vanlig å høre alle slags bastante påstander om den kristne feiringen i slutten av desember. Er det virkelig sant at Kirken simpelthen har plagiert den 25. desember som høytid fra eldre, hedenske tradisjoner? Har vi egentlig ingen anelse om hvilken dag vår Frelser ble født?

Denne... les mer »

Credimus

Santa Lucia

Historien om Sancta Lucia

Lucia kommer fra det latinske ordet for lys, lux, og i den forbindelse passer det fint å skrive om henne i adventstiden når det er mørkt ute. Hennes minnedag er 13. desember.

I Norge feirer vi Luciadagen slik vi har gjort fra 1700 tallet. Det blir sagt at man på denne dagen skal kunne finne u... les mer »

Credimus

WYD PANAMA

Forberedelseshelg til WYD Panama

Hva er programmet for WYD Panama? Hvor skal vi bo? Er det noen farlige dyr der? Når 40 unge voksne skal reise til en annen del av verdener det mange spørsmål vi gjerne skal ha svar på. Blant disse er kanskje ”hvem skal jeg reise med?” det viktigste. Vi har vært så heldige og at vi har fått tilbud om å delta på en forberedelseshelg før reisen. <... les mer »

world youth days

Den ubesmittede unnfangelse – hva er det?

Marias uplettede unnfangelse – hva er det?

I adventstiden, nøyaktig ni måneder før Jomfru Marias fødselsdag (8. september), feirer vi Den uplettede unnfangelse. Det finnes en del misforståelser, og mange ser ikke hvordan Den uplettede unnfangelse er relevant for våre liv i dag. Hvordan henger alt dette sammen? Læren om Den uplettede unnfangelse Kirken lærer at Den salige Jomfru Maria, fra det første øyeblikk av si... les mer »

Artikler

Unge katolikkers tips til hellighet Forside

Unge katolikkers tips til hellighet

  Credimus har stilt lederne i katolske lokallag for unge voksne og studenter spørsmål om hellighet og gruppenes aktivitet. La oss be for arbeidet deres! Her er spørsmålene:

 1. For å bli hellig, hva er det beste hjelpemidlet ditt i hverdagen?
 2. les mer »

  Credimus

NUKs LM Høst 2018

NUKs Landstyremøte Høst 2018

Helgen den 9. til 11. november ble NUKs Landsstyremøte (LS) Høst avholdt på Mariaholm, samtidig med NUKs 18+retrett. Landsstyret vedtok blant annet at vi skal fortsette med generalsekretær-ordning i NUK, og at det skal bli innført «early bird»-priser på NUK-arrangementer (det vil si at påmeldingen blir rimeligere hvis man melder seg på i god tid). Det er også laget en guide for prosjektstøtt... les mer »

LS

AA2018: Jenters rettigheter

Adventsaksjonen 2018: Støtt jenters rettigheter

  Å redusere fattigdom og utrydde sult kan bare oppnås hvis alle kvinner, menn, jenter og gutter har like muligheter, lik tilgang til ressurser og mulighet til å delta i beslutninger som angår dem selv. Hver dag blir 39 000 jenter under 18 år tvangsgiftet. I utviklingsland er komplikasjoner fra graviditet og fødsel den vanligste dødsårsaken for jenter mellom 15 og 19 år. Nesten like ... les mer »

AA2018

AA2018: Høstens blader

Adventsaksjonshelg 2018

26. til 28. oktober samlet flere katolske ungdommer fra rundt omkring i Norge på en koselig og lærerik helg på Mariaholm. Hovedtemaet for leiren var adventsaksjonen. Vi fikk blant annet lære om hva det er og hvorfor det holdes hvert år. Leiren var fylt med mange gode presentasjoner om adventsaksjonen, og en veldig spennende presentasjon av Martin Nguyen, leirsjef, sin reise til Uganda. Adven... les mer »

AA2018

Tur til Taizé

Få en opplevelse for livet og bli med på tur til Taizé i Frankrike! NUK har fått en invitasjon av KFUK KFUM Hedmark og Oppland krets til å bli med på en tur til Taizé i Frankrike og de står for selve turen og programmet. Fra arrangørene har vi blitt oppfordret til å kunne stille med en leder for NUKs ungdommer som blir med på turen. Vi ber deg kontakte oss i staben på nuk@nuk.no hvis du ø... les mer »

Bli med

Send inn søknad for støtte til lokallaget

Siden flere lokallag har vært sene med å sende inn søknad om Frifond Driftstøtte har vi åpnet opp igjen fristen for å søke til 15. november kl.23.59. Vi ber om at lokallag som ikke har sendt inn søknad gjør dette så raskt som mulig. Hvert år deler NUK ut Frifondmidler til lokallagene som ønsker økonomisk støtte. Frifond er en støtteordning oppret... les mer »

Frifond

Ungdomsfestival Gruppebilde

Ungdomsfestival med de hellige fra Lisieux 2018

Helgen 5-7 oktober, var jeg et sted jeg aldri har vært før. Jessheim. Jeg var ikke alene. En god solid gjeng katolske ungdommer spredt fra området befant seg også der sammen med meg, av en felles grunn: nemlig en heidundrende ungdomsfestival for å feire at vi fikk besøk av relikvier av st. Thérèse, Zélie og Louis, tre helgener som kom reisende på turné helt fra Lisieux (Frankrike). les mer »

Ungdomsfestival

Den salige pave Paul VI

For en ny evangelisering

Den 14. oktober skal pave Frans helligkåre Den salige Paul VI (1897-1978) i Vatikanet. I den anledning er det passende med et lite tilbakeblikk på den apostoliske formaningen Evangelii Nuntiandi, som pave Paul skrev og promulgerte i 1975. Dette var en formaning til større iver i ... les mer »

Artikler

NUKs Hovedstyret 2018/2019

Hovedstyret 2018-2019

Vi stilte NUKs Hovedstyret følgende spørsmål:

 1. Alder, bosted, interesser
 2. Hva synes du er den viktigste oppgaven for deg som leder/nestleder/medlem av styret?
 3. Hvorfor stilte du til Hovedstyret (valg)?
 4. Hva ønsker du å oppnå det kommende året?
Her kom det mange gode svar, og vi stoler på at de holder sine løfter!   les mer »

NUK

Min reise til Uganda

Det hele startet med et møte og et ønske om å kunne hjelpe. Jeg fikk muligheten til å dra til et av landene der årets adventsaksjon går til, nemlig Uganda. Jeg har aldri vært i Afrika, derfor det å kunne dra dit var en mulighet som kom sjeldent. Da jeg ankom Gardermoen var jeg uviten av hva jeg skulle se og oppleve der, men en ting var klart for meg; denne reisen skulle hjelpe meg og forandre m... les mer »

AA2018

I can only imagine 6

I Can Only Imagine

Den gripende, men ukjente historien bak bandet MercyMe's hitlåt «I Can Only Imagine», er grunnlaget for den aktuelle kino-filmen med samme navn. Bart Millard vokser opp i Greenville, Texas med en far som misbruker ham både fysisk og mentalt. Bart drømmer om å bli musiker, å kunne leve av å synge kristne sanger som betyr noe for andre, sånn som de betydde noe for ham da han vokste opp. Og på ... les mer »

NUKs anbefalinger

lulocolombia.travel

Adventsaksjonen 2019: Yrkesopplæring av ungdom i Colombia for inntekt og fred

  Adventsaksjonen er Norges Unge Katolikker sin årlige solidaritetsaksjon og gjøres i samarbeid med Caritas Norge. Under landsmøtet presenterte Karitativt utvalg (KUT) to av Caritas Norges pågående prosjekter, og det ble bestemt om at temaet for neste Adventsaksjonen 2019 blir: Yrkesopplæring av ungdom i Colombia for inntekt og fred. les mer »

AA2019

Landsmøte 2018 1

NUKs Landsmøte 2018

Helgen den 7. til og med 9. september ble NUKs landsmøte for 2018 avholdt på Mariaholm. Her deltok både Arbeidsutvalget (AUV), utvalgsledere og redaktører, distriktsrepresentanter og lokallagsledere. Flere viktige saker ble behandlet og vedtak fattet, noen ganger først etter heftige diskusjoner. NUKs arbeidsprogram for 2018/2019, samt aktivitetsplan og budsjett for 2019 ble gjennomgått og vedta... les mer »

LM

Sommer OL

Barneleir 2018

Barneleir Øst hadde 20 spente ledere som ventet ved Akersveien lørdag formiddag. Lederne møtte 40 deltagere som de skulle tilbringe en hel uke sammen med på Mariaholm. Dette var veldig tydelig utover uken ettersom deltagerne sto opp kl. 5 hver morgen og ventet spent på dagens program. Første dagen ble deltagerne møtt med mat og omvisning av leirstedet.  Deretter var det lette «bli-kjent» lek... les mer »

barneleir

Ungdomsleir 2018

Ungdomsleir 2018

Dette var min første ungdomsleir, og nå kan jeg si med sikkerhet at det ikke skal bli min siste! For å være helt ærlig angret jeg på forkant at jeg hadde meldt meg på, i og med at jeg bare kjente omtrent 3-4 stykker som skulle dra. Så jeg tenkte at jeg bare skulle være som en mygg etter dem, men i stedet ble jeg tatt imot av en gjeng med utrolig flotte mennesker.   les mer »

ungdomsleir

Felles bilde

Juniorleir 2018

Sommeren er ofte på toppen av favorittårstider til de fleste mennesker, og jeg begynner å forstå hvorfor. Det finnes mange grunner som kan få en til å glede seg til sommeren. Måtte det være ferie, familiebesøk, hytte, bursdag, sommerjobb eller for eksempel leir. Det siste er vel noe som traff meg best i år. Minner fra årets Juniorleir er noe jeg vil alltid assosiere sommeren med, og jeg vil gje... les mer »

Juniorleir

Pilegrimsturen 2018

Pilegrimstur 2018

Mandag 23. juli begynte NUKs pilegrimstur over Dovre, med Trondheim og Olsok-feiring som endelig destinasjon. Pilegrimene møttes på Oslo S, samtlige med for tung sekk, klare for å begynne ferden nordover. Første etappe bestod i tog til Otta, før vi gikk videre til fots. Den første natten tilbrakte vi på Jørundgard, en gammel filmkulisse fra innspillingen av Kristin ... les mer »

Pilegrimstur

Pope Paul VI in 1963

Humanae vitae 50 år etter

I år markerer Den katolske kirke 50-årsjubileet for det omstridte encyklikabrevet Humanae vitae («Om fødselsregulering»), som ble offentliggjort 25. juli 1968. Forfatteren av brevet, Den sali... les mer »

18+ Artikler Credimus

Nordiske familiedager

Nordiske Familiedager

  Kristi Himmelfartshelgen 21.-24. mai 2020 er katolske familier fra alle land i Norden innbudt til å møtes på Haugetun folkehøyskole for å feire familielivet i lys av vår tro sammen med Nordens katolske biskoper. Det er Den nordiske bispekonferansen som er initiativtaker til De nordiske familiedagene. Nordisk katolsk råd for familien er ansvarlig arrangør i samarbeid med OKB,... les mer »

Pastoralt

Distrikt Oslo 9

#DistriktOslotilnyehøyder

  NUK distrikt Oslo sin leir på Mariaholm var en av de beste helgene jeg har hatt på lenge. Leiren var fylt med glede under hele leiren med mange kule og morsomme aktiviteter, temaøkter og ekstremt god mat. Lederne hadde gjort en bra jobb for å gjøre leiren best mulig, spesielt Leirsjefen Martin Nguyen. Tema-øktene besto av skuespill, følelsesladde historier og spørsmål som ble stilt ti... les mer »

Distrikt Oslo

Skolesekk

Eksamen, Gud, vennskap, naturen – alt henger sammen

Jeg var på tur etter eksamen. Egentlig ville jeg ikke gå på tur, jeg ville bare klage med hele sjelen og kroppen min på at hele eksamen bare var tull. Jeg hadde lyst til å fortelle til alle at jeg ikke kom til å bestå. Jeg ønsket å synes synd på meg selv. Jeg tenkte at jeg kunne lest mer. Denne gangen var jeg litt irritert på lærerne også. Rett etter eksamen var ... les mer »

Credimus

Frifond 2018

Frifond 2018

Hvert år deler NUK ut Frifondmidler til lokallagene som ønsker økonomisk støtte. Frifond er en støtteordning opprettet av Stortinget for å bedre de økonomiske rammebetingelsene for demokratisk og medlemsbasert aktivitet på det lokale plan i frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Frifondmidlene skal gå til aktivitet i ... les mer »

NUK

NUK feiret sin 71-årsdag

NUK feiret sin 71-årsdag

  Fredag den 25. mai var det nøyaktig 71 år siden Norges Unge Katolikker ble grunnlagt i 1947 (opprinnelig som Norsk Katolsk Ungdomsforbund eller NKUF). I den anledning var det duket for bursdagsfeiring etter kveldsmessen i St. Olav domkirke i Oslo.   les mer »

NUK

Caritas Europa Regional Konferanse

Gi dem rom til å vokse

  For en uke siden fikk NUK muligheten til å reise sammen med Caritas Norge for å delta på Caritas Europa Regional Konferanse. I år var konferansen lagt til Tbilisi i Georgia. Til sammen var 42 Caritas organisasjoner samlet for å snakke om ungdoms engasjement i Caritas, den katolske kirke og samfunnet.   les mer »

AA Caritas

NUK kontoret holder stengt

NUK kontoret holder stengt

Kontoret er stengt fra torsdag 17.mai til og med 21.mai 2018. Er det noe som haster send e-post til nuk@nuk.no, eller ring OKB på 23 21 95 00. les mer »

NUK

Landstyremøte 2018

Inspirerende helg med NUKs Landsstyre

  Fredag 4. mai til søndag 6. mai var det Landsstyremøte (LS) og dugnadshelg på Mariaholm. På LS deltok både Arbeidsutvalget (AUV) og ledere av andre utvalg i NUK, samt distriktsrepresentanter og redaksjonsmedlemmer. I løpet av møtetiden ble det diskutert saker som NUKs Arbeidsprogram for 2017/18 og Aktivitetsplan for 2019, Årsrapport for 2017/18, nye retningslinjer for personvern, Pros... les mer »

LS

Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/NTB Scanpix.

Hva er greia med relikvier?

  I oktober 2018 kommer relikviene av Den hellige Thérèse av Lisieux (1873-1897) og hennes foreldre for første gang til Norge. I løpet av norgesoppholdet skal relikviene besøke mange katolske menigheter, og de troende oppfordres til å delta på arrangementer i tilknytning til dette. Men hva er egentlig relikvier, og hvorfor skal vi bry oss om dem? Ordet «relikvie» kommer fra det latin... les mer »

Credimus

God’s plan

  Det startet med et brev som inneholdt løfter om aktiviteter, inspirerende tema-økter, god mat, innblikk i påskens hellige liturgi og en opplevelse for livet.  Vi var 37 deltakere fra alle deler av landet. Noen kjente hverandre fra før, men for de fleste, skulle dette være starten på nye vennskapsbånd. Bussturen var preget av gruppefordeling, de som kjente hverandre satt med hverand... les mer »

ungdomsleir

Gulsrud påskeleir 2017 7

Et minne for livet

Påskeleir 2018 var en av de hyggeligste opplevelsene man kan få på én uke. Ikke nok med at man får en haug med nye, kule venner. Man får også oppleve troen sin på en ny og spennende måte. Jeg var med på leiren som ble holdt på Gulsrud, og dette var en fantastisk opplevelse. Jeg kom et par timer senere enn resten av gruppa, men jeg ble godt tatt imot av gruppen min, og ikke minst av romkameraten... les mer »

ungdomsleir

Påske+ Forside

Tro og fellesskap på leir

Bli med på Mariaholm Påske+ og du får oppleve litt av hvert! Fra nye vennskapsbånd, minuttet du ankommer, til snorkende fjes i både liturgi, messe og fritid, gråting og drama, og til sist, men ikke minst, styrke ditt forhold til Gud. Det er helt utrolig hvor fort man blir kjent, og hvor fort man føler seg komfortabel med hverandre på leir. Leiren skal blant annet handle om tro og fellesskap, de... les mer »

ungdomsleir

St. Johannes inntar Mariaholm

9.mars 2018 ble enda en mile­pæl nådd for st. Johan­nes menig­het. For førs­te gang i his­to­ri­en fikk menig­he­tens fer­mings­kan­di­da­ter til­brin­ge hel­gen sin på Maria­holm i for­bin­del­se med en fer­mings­helg. 9.–11. mars 2018 reis­te 40 fer­mings­kan­di­da­ter og 12 lede­re ned til Spyde­berg for å lære mer om påske­mys­te­ri­et. Her kan du lese om hvor­dan det gikk. Ankoms­ten ti... les mer »

Lokallag St.JO

Ministranttreff i Kristiansund

Årets første ministranttreff i Kristiansund

Distrikt Trondheims mest energiske og konkurransedyktige ministranter møttes i Kristiansund denne helgen, 9.-11. mars. De var alle med på tre krevende dager med utfordrende økter om kirkens virke og det resulterte med mange slitne deltagere mot slutten av hver kveld. Møtet i Kristiansund handlet ikke bare om konkurranse, men også samarbeidet mellom de forskjellige lagene som deltok. «Amazing ra... les mer »

Lokallag

NUK 18+helg

NUK arrangerer flere 18+ helger i løpet av året som et tilbud for katolske unge voksne og studenter som fortsatt ønsker å møtes for sosiale og lærerike helger, og for å treffe både kjente og nye fjes i ulike byer rundt om i landet. Denne vinteren fikk vi æren av å arrangere en helg her i Stavanger med leirsjef Julie-Helen Sandbrekken, som også er leder for Stavanger Unge Voksne, i spissen. M... les mer »

18+

Ledig vikariat: NUK søker organisasjonskonsulent med kommunikasjonsansvar

NUK søker vikar for en av våre ansatte som skal ut i permisjon. Organisasjonskonsulenten vil ha mye ansvar for organisasjonens kommunikasjon utad både til våre medlemmer og til andre interesserte. (mer&h... les mer »

NUK

Fides tur til Spania

For noen få måneder siden, i oktober, dro studentlaget fra Bergen på en internasjonal reise til Spania! Vi besøkte byen til den hellige Teresa av Avila, i forbindelse til hennes festdag den 15 okt. For oss var dette en liten ferie og en åndelig retrett. Vi var en blandet gruppe, med halvparten Fides-medlemmer og resten studenter fra Spania som noen av oss kjente. Gjennom turen ble vi bedre kjen... les mer »

18+ Fides

AA-dagen med Distrikt Oslo

Lørdag 9. desember arrangerte NUK distrikt Oslo en felles innsamling for alle lokallagene i distriktet. Da ble det arrangert veldedighetskonsert på st. Sunniva Skole. Målet med konserten var å samle inn penger for Adventsaksjonen og i tillegg styrke båndet mellom lokallagene.  Ungdommene fikk også besøk av Vivian Phan fra Karitativt Utvalg som snakket om årets adventsaksjon, som i år går til Sr... les mer »

AA AA2017 Lokallag

Julestengt

Kontoret er stengt fra torsdag 21.desember til og med 2.januar 2018. Er det noe som haster send e-post til nuk@nuk.no, eller ring OKB på 23 21 95 00.         les mer »

NUK

Caritas: Vervekampanje

I løpet av årets Adventsaksjonen har alle NUK-ere mulighet til å delta i en konkurranse der premien er en reise til Sri Lanka. Mål: å rekruttere flest faste givere til Caritas innen 31. desember! Premie: en reise til våre prosjekter på Sri Lanka andre uken i august 2018!   For mer infor gå til http//www.caritas.no/konkurranse   Skrevet av: Ingebjørg Forsman Bærø (... les mer »

AA AA2017 Caritas

Trygg mat for en sikker framtid på Sri Lanka

Adventsaksjonen er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av Norges Unge Katolikker i samarbeid med Caritas Norge. Under fjorårets landsmøte ble det bestemt at temaet for Adventsaksjonen 2017 er miljø, og pengene fra årets aksjon vil gå til å bedre matsikkerheten på Sri Lanka. Sri Lanka har vært utsatt for mange ødeleggelser gjennom årene. En 30 år lang borgerkrig mellom Tamiltigrene og re... les mer »

AA Caritas

Utlysning av leirsjefer til distriktsleirer

Hvert år arranger NUK fem distriktsleirer for barn og unge i våre fem distrikter, og nå lurer vi på om du kunne tenke deg å være leirsjef! Vi ser etter deg som har engasjement for barne- og ungdomsarbeid i ditt distrikt, har et aktivt trosliv og som har erfaring fra NUKs leire som leder. Du må være over 20 år, kunne samle og lede et team, og arrangere leiren sammen med dem. De fem leirene v... les mer »

18+ barneleir

Ungdommer + kirke = sant

Lørdag 28. oktober klokka 15:00 sto lederteamet klart i st. Matteus for å ta imot årets fermingskandidater. Overnattingen er en del av deres obligatoriske oppmøter fram til mottakelsen av fermingens sakrament. Det var hele 38 konfirmanter som møtte opp og det ble fort ganske god stemning da de ble delt inn i grupper. Overnattingen startet naturligvis med at jeg ønsket dem ve... les mer »

Lokallag St.JO

Si din mening omfremtidens pastorale arbeid

  Biskop Bernt Eidsvig  har nedsatt en arbeidsgruppe som skal se på hvordan fremtidens pastorale arbeid bør organiseres i Oslo katolske bispedømme. Hva trenger vi at bispedømmet iverksetter av tiltak for å fremme forkynnelsen av Evangeliet og styrke de troende? Vi i NUK har sammen med alle andre troende blitt invitert til å hjelpe denne arbeidsgruppen med å avdekke fremtidens behov ved ... les mer »

OKB Pastoralt Undersøkelse

Minner for hele livet – Barneleir Sør 2017

Skrevet av Julia Vu Barneleir er en morsom og gøy leir med nye og gamle venner. Jeg (Julia) var på leir i år. Det var kjempegøy. Der fikk jeg mange nye venner og mange minner. De minnene jeg kanskje husker mest er temafesten som var en overraskelsesfest med glowsticks og UV-maling, vannkrigen og ballet (siste kveld). Da vi hadde vannkrig overraska lederne oss og tømte vann over oss. Og på b... les mer »

barneleir

Nedtelling til WYD-Panama

Skrevet av Hannah Hareide (17) "Klokken er sju om morgenen og vi blir vekket etter nok en natt i en polsk gymsal. Etter nøye regulerte tre minutters dusjing i iskaldt vann, er vi klare for å se hva en ny dag på en av verdens største festivaler har å by på. Uken før var vi alle i forskjellige menigheter rundt om i Polen. Som følge av at vi bodde i vertsfamilier, opplevde vi polsk kultur, s... les mer »

world youth days